Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente pentru circa 40 de bucăți:
350 g făină 000 Raftul bunicii
250 g miere
50 g zahăr brun
1 lingură zahăr vanilat
1 ou
1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu și 1 vârf de cuţit bicarbonat de amoniu
1 linguriță scortişoară
1 vârf de cuţit cardamon
1/2 linguriță cuişoare măcinate
1 linguriță anason măcinat
60 g cristale de zahăr brun
câte 25 g de ciocolată albă, ciocolată cu lapte si ciocolată amăruie
2 linguri de lapte
Mod de preparare:
Pentru toți iubitorii de ciocolată și nu numai, aceste minuni micuțe și crocante sunt gata să ne îmbie simțurile și sunt chiar ușor de preparat! Începem cu mierea, zahărul brun și zahărul vanilat care se dau în clocot şi se lasă cam 2 ore la răcit. Apoi, peste acest amestec dulce și aromat pe care îl vom turna într-un bol cuprinzător, adaugă oul, bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de amoniu, făina 000 Raftul Bunicii şi cristalele de zahăr brun. Amesteci bine compoziția până când devine omogenă și apoi acoperi aluatul obţinut cu folie alimentară şi se lasă în frigider peste noapte sau minim 4-5 ore, dându-i timp să se dospească frumos la rece.
Între timp e bine să mărunțesti cele 3 tipuri de ciocolată: albă, cu lapte și amăruie. Bucățele de 5-7 milimetri sunt tocmai bune! Scoate aluatul din frigider, încorporează și bucățelele de ciocolată și frământă-l bine, bine. Ai grijă ca ciocolata să fie împărțită prietenește, în întreg aluatul, vrem să ne bucurăm de ciocolată din plin în fiecare biscuit, nu-i așa?
Acum a venit momentul să întinzi cu sucitorul aluatul frământat într-o foaie cu o grosime de aproximativ 5mm. Presară puţină faină pentru a-ți fi ușor să prelucrezi aluatul fără să ți se lipească de suprafața de lucru. Din această foaie de cocă dulce, decupează dreptunghiuri cu dimensiuni de 3 x 8 cm și așaza într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, unul lângă altul, ordonați și gata de rumenit. Unge biscuiţii cu lapte pe deasupra și pune la cuptorul preîncălzit la 200 °C (iar pentru cuptoarele cu aer circulat, la 180 °C). Se coc circa 10-12 minute, nu durează mult și vei scoate din cuptor o minunăție de biscuiți fragezi și răsfățați cu ciocolată!
Îi poți orna cu ciocolată topită și e important să îi lași să se și odihnească puțin, înainte de a-i servi. Doar au trudit mult, alături de tine, până să devină așa delicioși, și au nevoie de timp să devină crocanți și numai buni de gustat. Pofta bună și bucurie!
Tartă cu dovlecel și zucchini – ușoară și aromată
VEZI REȚETAAperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși
VEZI REȚETABrioșe cu pizza 🍕
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.