fbpx

Brânzoaice muntenești

Icon print Print

Brânzoaice muntenești

 

Imediat după prânz sau oricând ai poftă de ceva bun, autentic românesc, pregătește brânzoaicele muntenești care-ți aduc aminte de copilărie și de povețele bunicii, de mirosul îmbietor din bucătărie care punea de fiecare dată joaca pe pauză.

Ingrediente pentru aluat:

250 g de făină 000 pentru Cozonac Raftul bunicii

50 g de unt

50 g de zahăr brun

100 g zahăr pudră

125 ml lapte

10 g drojdie

2 ouă

Esență de rom

vârf de cuţit de sare

Ingrediente pentru umplutură:

150 g brânză de vaci

2 ouă

coaja rasă de la o lămâie

150 g de telemea

2 pliculețe de zahăr vanilat

Mod de preparare:

Pentru un aluat care crește ca-n povești, începe prin a înmuia drojdia în lapte călduț, apoi încorporează în aceasta, făina, laptele cald, ouăle bătute cu sare, untul topit și răcit, pregătește un aluat omogen și elastic. Frământă cu putere, cât să alungi toate grijile. Acoperă aluatul rezultat cu o folie alimentară și lasă-l la crescut la loc călduț, până când își dublează volumul.

Timpul de așteptare va fi suficient pentru a pregăti o umplutură delicioasă și pentru a avea un răgaz de odihnă. Într-un vas, pune toate ingredientele pentru umplutură și amestecă-le ușor, până la omogenizare.

Întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, nici prea groasă, nici prea subțire. Împarte aluatul în pătrate de 8 cm și așază în mijlocul fiecăruia o lingură mare cu umplutură. Împăturește aluatul și asigură-te, ungând colțurile cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte, că acestea sunt lipite. În tavă, așază pe hârtia de copt plăcintele, la distanță una de cealaltă, pentru a le oferi suficient spațiu cât să crească frumos. Pune-le în cuptor la 190-200°C, pentru 20-25 de minute.

Scoate-le din cuptor și lasă-le câteva minute să se răcească și cerne din plin zahăr pudră. Calde sau reci, plăcintele muntenești sunt delicioase! Dă-ne de veste când le-ncerci în bucătăria ta!

 

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread