fbpx

Brioșe cu mălai și broccoli

Icon print Print

Brioșe cu mălai și broccoli

Pentru o gustare hrănitoare în pachețelul pentru școală ori pentru birou, pentru toți pofticioșii îndrăgostiți de brioșe, să ai la-ndemână Mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii și legumele preferate. Pentru această rețetă, noi am ales broccoli, dar poate fi înlocuit cu orice alte legume ce-ți sunt pe plac.

Timp de pregătire: 30 minute

Ingrediente:

80 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii

100 g Făină Standard 650 Raftul bunicii

1 ou

6 g praf de copt

80 g parmezan sau emmentaler ras

20 g unt

150 ml lapte

1 lingură ulei de măsline

4 g sare

2 g piper

apă

8 buchețele de broccoli

Mod de preparare:

Într-o oală, opărește în apă cu sare, pentru 2 minute, buchețelele de broccoli. Scoate-le cu grijă, cu ajutorul unei spatule, într-o farfurie peste care ai așternut un șervet de bucătărie.

Pentru a salva timp, preîncălzește cuptorul la 180˚Celsius. Amestecă într-un vas făina, mălaiul, praful de copt și parmezanul sau emmerntalerul ras. Separat, amestecă laptele cu oul, uleiul, sarea și piperul ; încorporează cu grijă ingredientele uscate, amestecând de jos în sus pentru a păstra cât mai mult aer în compoziție și pentru a asigura o textură pufoasă brioșelor.

Cu ajutorul unei linguri, umple până la jumătate formele de brioșe, cu această compoziție, după care așază câte un buchețel de broccoli. Deasupra, mai pune câte puțin din compoziție, cât să aibă fiecare viitoare brioșă aceeași înălțime. Dă formele la cuptor pentru 20 de minute și servește-le la temperatura camerei sau reci.

E atât de simplu să pregătești aceste minunății!

Tartă cu prune

VEZI REȚETA
Image Tartă cu prune

Clătite cu măr

VEZI REȚETA
Image Clătite cu măr

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake