Brioșe cu mălai și broccoli
Pentru o gustare hrănitoare în pachețelul pentru școală ori pentru birou, pentru toți pofticioșii îndrăgostiți de brioșe, să ai la-ndemână Mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii și legumele preferate. Pentru această rețetă, noi am ales broccoli, dar poate fi înlocuit cu orice alte legume ce-ți sunt pe plac.
Timp de pregătire: 30 minute
Ingrediente:
80 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii
100 g Făină Standard 650 Raftul bunicii
1 ou
6 g praf de copt
80 g parmezan sau emmentaler ras
20 g unt
150 ml lapte
1 lingură ulei de măsline
4 g sare
2 g piper
apă
8 buchețele de broccoli
Mod de preparare:
Într-o oală, opărește în apă cu sare, pentru 2 minute, buchețelele de broccoli. Scoate-le cu grijă, cu ajutorul unei spatule, într-o farfurie peste care ai așternut un șervet de bucătărie.
Pentru a salva timp, preîncălzește cuptorul la 180˚Celsius. Amestecă într-un vas făina, mălaiul, praful de copt și parmezanul sau emmerntalerul ras. Separat, amestecă laptele cu oul, uleiul, sarea și piperul ; încorporează cu grijă ingredientele uscate, amestecând de jos în sus pentru a păstra cât mai mult aer în compoziție și pentru a asigura o textură pufoasă brioșelor.
Cu ajutorul unei linguri, umple până la jumătate formele de brioșe, cu această compoziție, după care așază câte un buchețel de broccoli. Deasupra, mai pune câte puțin din compoziție, cât să aibă fiecare viitoare brioșă aceeași înălțime. Dă formele la cuptor pentru 20 de minute și servește-le la temperatura camerei sau reci.
E atât de simplu să pregătești aceste minunății!
Banane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETAMini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.