fbpx

Brioșe cu pizza 🍕

Icon print Print

Dacă iubești pizza, dar vrei să o savurezi într-un mod diferit, îți propunem o rețetă simplă și delicioasă: brioșe cu pizza. Un aluat pufos, făcut cu făina Raftul Bunicii, umplut cu sos de roșii, mozzarella, ardei și salam, apoi rulat și transformat într-un preparat pe care toată familia îl va adora!

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 grame de făină Raftul bunicii;
  • 20 grame de drojdie proaspătă;
  • 50 ml de ulei;
  • 300 ml de apă caldă;
  • 1 linguriță cu vârf de sare;
  • 1 linguriță cu vârf de zahăr;

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 ml sos de roșii
  • 150 g ardei roșu tăiat cubulețe
  • 300 g mozzarella rasă
  • 200 g salam feliat subțire
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 20 g unt pentru uns formele de brioșe
  1. Mod de preparare:

Cerne făina într-un vas mare, încăpător. Fă o gaură în centru și pune drojdia, pe care o înmoi cu apă, după care adaugă zahărul și sarea.

Începe să frămânți aluatul, adăugând pe parcurs apă, nici prea multă, nici prea puțină, pentru a ajunge ușor-ușor la consistența ideală a aluatului de pizza. După ce ai reușit să formezi aluatul, adaugă și cele 5 linguri de ulei de măsline, care îl vor face mai elastic și mai ușor de dezlipit de pe mâinile tale. Asigură-te că lași aluatul la crescut într-un loc cald, dar și acoperit cu un prosop de bucătărie. În 40-50 de minute, aluatul de pizza și-a dublat volumul și este pregătit să fie așezat în tava de copt.

Întinde aluatul pe masă până când are o formă asemănătoare cu cea a unei pizza normale. Cu o pensulă sau o lingură, distribuie sosul de roșii peste întreaga suprafață, ca o bază aromată pentru ingredientele ce urmează. Presară ardeiul roșu cubulețe, mozzarella rasă și feliile subțiri de salam, iar apoi condimentează cu busuioc pentru un plus de savoare.

Împachetează aluatul sub forma unei rulade și taie-l în bucăți egale, de aproximativ 3 cm lățime. Unge formele de brioșe cu unt, astfel încât rulourile să nu se lipească, și așază fiecare bucată în câte o formă. Presară apoi un strat generos de mozzarella rasă deasupra fiecărui rulou, pentru o crustă aurie și delicioasă. Preîncălzește cuptorul la 180°C și introdu tava. În 20-25 de minute, bucătăria ta se va umple de arome îmbietoare, iar rulourile devin rumenite, gata să fie savurate.

Tips & Tricks:

  • Poți adăuga măsline, ciuperci sau orice alte ingrediente preferi pentru un gust personalizat!
  • Servește-le calde, alături de un sos de roșii aromat sau un dressing cremos de usturoi!

Mini rulourile pizza sunt perfecte pentru orice ocazie: cine în familie, petreceri sau gustări rapide în pachețelul de la muncă! Încearcă rețeta și bucură-te de preparat, cu făina Raftul Bunicii! 💛

Brioșe cu pizza 🍕

VEZI REȚETA
Image Brioșe cu pizza 🍕

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls