Brioșele pot fi oricând un desert savuros dar sănătos dacă sunt preparate cu făină integrală, mai bogată în fibre față de făina albă și cu un conținut mai mic de amidon. În plus, îți propunem în rețeta de astăzi să îndulcești brioșele cu sirop de arțar în locul zahărului alb rafinat.
Cât despre aroma brioșelor, noi românii nu suntem deloc străini de rubarbă, populară mai ales în vestul țării, unde influențele germane sunt mai puternice. Atât rubarba cât și căpșunile au un gust acrișor, ce oferă brioșelor un gust echilibrat, plăcut și ușor și îmbogățesc preparatul cu vitamine și minerale. Avem suficiente motive să spunem că această rețetă este ideală pentru întreaga familie!
Timp de preparare: 40 de minute
Număr de porții: 12 brioșe
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru că vei pregăti compoziția destul de repede, primul pas este să încingi cuptorul la 200 grade Celsius.
Într-un bol mare toarnă toate ingredientele uscate: făina integrală din grâu de la Raftul Bunicii, praful de copt, sarea și scorțișoara. Amestecă bine și apoi adaugă oul, untul sau uleiul, siropul de arțar, esența de vanilie și laptele.
Mixează compoziția timp de 2-3 minute, până când scapi de orice urmă de făină uscată. Adaugă rubarba tăiată în cuburi mici și amestecă încă 1-2 minute până când este distribuită egal în compoziție. Este important să tai rubarba și să eviți bucățile foarte mari, astfel încât să se înmoaie în timpul coacerii.
Pune pe o tavă 12 forme de brioșe și împarte egal compoziția între ele, pentru a obține porții de mărimi egale. Apoi, în fiecare formă, adaugă 3-4 felii de căpșună.
Pune tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, apoi testează compoziția cu o scobitoare. Lasă-le la răcit minim 15 minute și apoi savurează-le simple sau cu puțin zahăr pudră presărat deasupra.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.