Calzi ori reci, pentru gustări pe fugă ori pe-ndelete, la iarbă verde sau ca aperitiv, pentru când e foamea prea mare ori doar ai poftă de ceva bun, pentru toate, cârnăciorii în aluat sunt perfecți.
Pentru a-i pregăti rapid și cu spor, urmărește indicațiile de mai jos.
Timp de pregătire: 40 minutes
Ingrediente:
500 g făină 650 Raftul bunicii
250 ml lapte călduț
7 g drojdie uscată
25 g unt
1 unt
10 g sare
600 g cârnăciori de bere
Susan sau mac
Mod de preparare:
Într-un vas încăpător, dizolvă drojdia în laptele călduț, după care adaugă făina, sarea și untul. Frământă bine, iar atunci când aluatul a devenit omogen și s-a desprins ușor de pereții vasului ori de pe mâini, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la crescut pentru cel puțin o oră.
Așază pe blatul de lucru aluatul care și-a dublat volumul în tot acest timp de așteptare și frământă-l din nou, formând o bilă. Întinde-l mai apoi într-o foaie subțire, din care tai fâșii. Rulează fiecare cârnăcior de bere într-o fâșie de aluat și așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.
Când ai terminat de ”învelit” în aluat toți cârnăciorii, bate oul bine cu o lingură de lapte și unge-i pe toți, după care presară susan sau mac, după preferință.
Preîncălzește cuptorul la 230˚C și lasă cârnăciorii să se rumenească pentru 20 de minute. Pentru primele 10 minute, pune pe treapta de jos a cuptorului un vas termorezistent cu apă, pentru a le asigura acea textură pufoasă la interior. Când prind culoarea chihlimbarului, scoate-i din cuptor și acoperă-i cu un prosop de bucătărie, să se odihnească pentru cel puțin un sfert de oră. Chiar dacă pofta-i mare, este bine să ai puțină răbdare, pentru că în interior, cârnăciorii sunt foarte fierbinți.
Poftă bună tuturor!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.