fbpx

Cârnăciori de casă în aluat

Icon print Print

Cârnăciori de casă în aluat

 

Calzi ori reci, pentru gustări pe fugă ori pe-ndelete, la iarbă verde sau ca aperitiv, pentru când e foamea prea mare ori doar ai poftă de ceva bun, pentru toate, cârnăciorii în aluat sunt perfecți.

Pentru a-i pregăti rapid și cu spor, urmărește indicațiile de mai jos.

Timp de pregătire:  40 minutes

Ingrediente:

500 g făină 650 Raftul bunicii

250 ml lapte călduț

7 g drojdie uscată

25 g unt

1 unt

10 g sare

600 g cârnăciori de bere

Susan sau mac

Mod de preparare:

Într-un vas încăpător, dizolvă drojdia în laptele călduț, după care adaugă făina, sarea și untul. Frământă bine, iar atunci când aluatul a devenit omogen și s-a desprins ușor de pereții vasului ori de pe mâini, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la crescut pentru cel puțin o oră.

Așază pe blatul de lucru aluatul care și-a dublat volumul în tot acest timp de așteptare și frământă-l din nou, formând o bilă. Întinde-l mai apoi într-o foaie subțire, din care tai fâșii. Rulează fiecare cârnăcior de bere într-o fâșie de aluat și așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.

Când ai terminat de ”învelit” în aluat toți cârnăciorii, bate oul bine cu o lingură de lapte și unge-i pe toți, după care presară susan sau mac, după preferință.

Preîncălzește cuptorul la 230˚C și lasă cârnăciorii să se rumenească pentru 20 de minute. Pentru primele 10 minute, pune pe treapta de jos a cuptorului un vas termorezistent cu apă, pentru a le asigura acea textură pufoasă la interior. Când prind culoarea chihlimbarului, scoate-i din cuptor și acoperă-i cu un prosop de bucătărie, să se odihnească pentru cel puțin un sfert de oră.  Chiar dacă pofta-i mare, este bine să ai puțină răbdare, pentru că în interior, cârnăciorii sunt foarte fierbinți.

Poftă bună tuturor!

 

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură