Cârnăciori de casă în aluat

Icon print Print

Cârnăciori de casă în aluat

 

Calzi ori reci, pentru gustări pe fugă ori pe-ndelete, la iarbă verde sau ca aperitiv, pentru când e foamea prea mare ori doar ai poftă de ceva bun, pentru toate, cârnăciorii în aluat sunt perfecți.

Pentru a-i pregăti rapid și cu spor, urmărește indicațiile de mai jos.

Timp de pregătire:  40 minutes

Ingrediente:

500 g făină 650 Raftul bunicii

250 ml lapte călduț

7 g drojdie uscată

25 g unt

1 unt

10 g sare

600 g cârnăciori de bere

Susan sau mac

Mod de preparare:

Într-un vas încăpător, dizolvă drojdia în laptele călduț, după care adaugă făina, sarea și untul. Frământă bine, iar atunci când aluatul a devenit omogen și s-a desprins ușor de pereții vasului ori de pe mâini, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la crescut pentru cel puțin o oră.

Așază pe blatul de lucru aluatul care și-a dublat volumul în tot acest timp de așteptare și frământă-l din nou, formând o bilă. Întinde-l mai apoi într-o foaie subțire, din care tai fâșii. Rulează fiecare cârnăcior de bere într-o fâșie de aluat și așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.

Când ai terminat de ”învelit” în aluat toți cârnăciorii, bate oul bine cu o lingură de lapte și unge-i pe toți, după care presară susan sau mac, după preferință.

Preîncălzește cuptorul la 230˚C și lasă cârnăciorii să se rumenească pentru 20 de minute. Pentru primele 10 minute, pune pe treapta de jos a cuptorului un vas termorezistent cu apă, pentru a le asigura acea textură pufoasă la interior. Când prind culoarea chihlimbarului, scoate-i din cuptor și acoperă-i cu un prosop de bucătărie, să se odihnească pentru cel puțin un sfert de oră.  Chiar dacă pofta-i mare, este bine să ai puțină răbdare, pentru că în interior, cârnăciorii sunt foarte fierbinți.

Poftă bună tuturor!

 

Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

2 ore și 40 de minute

VEZI REȚETA
Image Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Pâine cu mălai

4 ore

VEZI REȚETA
Image Pâine cu mălai

Chec din fructe uscate

1 oră și 30 de minute

VEZI REȚETA
Image Chec din fructe uscate
Gătit cu Drag