fbpx

Chec cu banane

Icon print Print

CHEC CU BANANE

Timp de preparare: 65 de minute

Ingrediente:

250 g Raftul bunicii Făină 000
3 banane coapte
180 g zahăr brun sau brut
2 plicuri zahăr vanilat
200 ml ulei
o linguriţă mică bicarbonat
o linguriţă mică praf de copt
un praf de sare
o linguriţă coajă de lămâie rasă
o jumătate de cană de nuci simple sau pecan

Mod de preparare:

Ne suflecăm mâinile și începem să pasăm cu drag bananele,

într-un bol, peste care turnăm uleiul, zahărul brun, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Le amestecăm cu grijă și ne asigurăm că s-a omogenizat compoziția și că e gata să facă cunoștință cu ingredientele uscate, pe care le adunăm separat- făină, bicarbonat, praf de copt, sare și nuci.

Aveți o formă de chec? Minunat! O scoatem pe masa de lucru și o îmbrăcăm în hârtie de copt. Turnăm compoziția fină și lucioasă în formă și… la cuptor! Ce-i drept, nu foarte încins, doar 175 grade și nu ținem checul mai mult de 50 de minute.

Poftă bună și post ușor!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj