Chec cu banane

Icon print Print

CHEC CU BANANE

Timp de preparare: 65 de minute

Ingrediente:

250 g Raftul bunicii Făină 000
3 banane coapte
180 g zahăr brun sau brut
2 plicuri zahăr vanilat
200 ml ulei
o linguriţă mică bicarbonat
o linguriţă mică praf de copt
un praf de sare
o linguriţă coajă de lămâie rasă
o jumătate de cană de nuci simple sau pecan

Mod de preparare:

Ne suflecăm mâinile și începem să pasăm cu drag bananele,

într-un bol, peste care turnăm uleiul, zahărul brun, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Le amestecăm cu grijă și ne asigurăm că s-a omogenizat compoziția și că e gata să facă cunoștință cu ingredientele uscate, pe care le adunăm separat- făină, bicarbonat, praf de copt, sare și nuci.

Aveți o formă de chec? Minunat! O scoatem pe masa de lucru și o îmbrăcăm în hârtie de copt. Turnăm compoziția fină și lucioasă în formă și… la cuptor! Ce-i drept, nu foarte încins, doar 175 grade și nu ținem checul mai mult de 50 de minute.

Poftă bună și post ușor!

Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

2 ore și 40 de minute

VEZI REȚETA
Image Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Pâine cu mălai

4 ore

VEZI REȚETA
Image Pâine cu mălai

Chec din fructe uscate

1 oră și 30 de minute

VEZI REȚETA
Image Chec din fructe uscate
Gătit cu Drag