Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g făină 000 Raftul bunicii
200 g zahăr
200 g unt la temperatura camerei
100 g smântână
1 plic praf de copt
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
2 g sare
3 ouă
Sucul de la 1 lămâie
Coaja rasă de la 2 lămâi
Pentru sirop:
Esență de vanilie
50 g zahăr
Sucul de la 1 lămâie
1 lingură zahăr pudră
Când viața îți dă lâmâi, pe lângă limonadă, pregătește un chec cu lămâie, perfect pentru după-amiezile de vară! Urmează pașii din rețetă și, în mai puțin de o oră, te bucuri de un chec aromat, pufos, dulce-acrișor.
Mod de preparare:
Suflecă-ți mânecile și începe prin a face aluatul; bate bine ouăle cu zahărul și sarea, iar apoi amestecă-le cu untul la temperatura camerei, smântâna, zeama și coaja de lămâie. Adaugă pe rând în compoziție făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, până ce obții un aluat omogen, destul de moale (dar nu lichid) și ușor de nivelat.
Pune amestecul rezultat în două tăvi mici de chec, acoperite cu hârtie de copt. Așază tăvile în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40 de minute. Pentru un rezultat fără emoții, îți recomandăm să arunci o privire peste sfaturile noastre: LINK 5 sfaturi pentru bunătăți pregătite cu succes la cuptor.
Așteptă cu răbdare să se rumenească, iar după scurgerea timpului necesar, scoate tăvile din cuptor și lasă checul la răcit. După ce s-a odihnit suficient, scoate-l din tavă și, când a ajuns la temperatura camerei, glazurează-l cu un sirop făcut din zahăr, suc de lămâie, puțină esență de vanilie, iar apoi cerne zahăr pudră.
Taie checul în felii și servește-l la cafea, ceai cu gheață ori limonadă.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.