Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
200g Raftul bunicii Făină 000
5 ouă
30 de ml ulei
150g de zahăr
3 linguri de cacao
¼ linguriță sare
1 linguriță de praf de copt
o mână de merișoare deshidratate
Mod de preparare:
Începeţi uşurel, cu separarea albușurilor de gălbenușuri cu atenție.
Apoi alegeţi un bol potrivit şi amestecaţi uleiul cu gălbenușurile, ca la maioneză (turnând uleiul puţin câte puţin şi amestecând într-o singură direcţie, ca la maioneză).
În alt bol încăpător bateți voios albușurile spumă cu un praf de sare și cu zahărul.
Amestecați cele două compoziții și apoi încorporați cu grijă făina amestecată cu praful de copt.
Ungeţi tacticos o tavă cu ulei sau unt şi turnaţi 2 treimi din compoziţie. Restul compoziţiei îl amestecaţi cu cacao şi îl turnaţi deasupra.
Presărați cu drag merișoare deshidratate delicioase și le împingeți un pic cu degetul în aluat. Băgați tava timp de 35 de minute în cuptorul încins la 180 de grade.
Să îl savuraţi cu poftă și împărțiți-l cu cei dragi sufletului vostru!
Banane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETAMini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.