fbpx

Chec cu miere și griș

Icon print Print

Orice mamă sau bunică știe că micii pofticioși mereu pătrund tiptil în bucătărie în căutarea unor bunătăți de savurat ca gustare, mai ales în zilele lungi de vară, când joaca se întinde până seara, iar ei au nevoie de un plus de energie.

Îți propunem să le pregătești acest chec cu miere și griș, delicios în orice moment al zilei și numai bun de lăsat pe bufetul din bucătărie de unde cei mici pot lua câte o felie. Grișul din Grâu Raftul bunicii dă prăjiturii o textură cu totul specială, care se completează cu gustul deosebit al mierii. 

Timp de pregătire: 1 oră 30 minute 

Număr de porții: 10

 

Ingrediente

Umplutură

2 căni Griș din Grâu Raftul bunicii

1 cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii

1 cană zahăr

1/2 căni migdale măcinate

2 lingurițe praf de copt

100 g unt topit, plus extra pentru uns tava

1 cană lapte

Sirop

180 g miere

130 ml apă

1 linguriță esență de vanilie

Opțional, pentru servit: înghețată

 

*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă Grișul din Grâu Raftul bunicii cu Făina Superioară 000 Raftul bunicii, zahărul, migdalele măcinate și praful de copt până la omogenizare.

Lasă untul la topit, apoi adaugă-l alături de lapte peste amestecul cu griș. Toarnă aluatul amestecat într-o tavă de copt cu fund detașabil unsă bine cu unt.

Înarmează-te cu răbdare și rezistă mirosului irezistibil care umple întreaga bucătărie. Lasă checul la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Între timp, pregătește siropul: pune pe foc mierea, apa și esența de vanilie într-o crăticioară, amestecând continuu, timp de 2-3 minute, până ce siropul se îngroașă.

Când checul e gata de scos din cuptor, scoate-l și înțeapă-l de câteva ori cu o scobitoare. Toarnă siropul peste tot checul. Lasă-l încă minimum 30 de minute deoparte, pentru ca aluatul să aibă timp să absoarbă din savoarea siropului.

Servește-l celor dragi cu dragoste și o lingură mare de înghețată.

 

Poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură