fbpx

Chec cu zmeură și lămâie

Icon print Print

Ne bucurăm mai mult de soare odată cu venirea primăverii, iar cafelele băute pe terasă merg de minune cu un chec răcoritor. Zmeura va fi surpriza plăcută din textura densă a checului pe care ți-l propunem astăzi, iar glazura cu lămâie te va convinge să servești încă o porție.

Este o rețetă simplă, rapidă, perfectă pentru vizitele celor dragi, de Florii sau de Paște – datorită formei inedite și a glazurii apetisante, checul cu zmeură va arăta îmbietor așezat pe masă. Poate fi servit fără griji și de către copii sau de membrii familiei care țin post în zilele premergătoare sărbătorilor.

 

Timp de preparare: 1 oră și 10 minute

Număr de porții: 12 porții

 

Ingrediente:

 

  • 200 grame de Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 120 grame zahăr alb
  • 120 grame zahăr pudră
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 cană de lapte vegetal (migdale, ovăz, etc.)
  • 1 cană de zmeură
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • zeama de la o lămâie mare
  • coaja rasă de jumătate de lămâie
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 grade Celsius și pregătește o tavă rotundă pentru checuri, fie cu foaie de copt, fie cu un strat subțire de ulei.

Într-un bol de dimensiune mare amestecă laptele vegetal, uleiul, sarea, jumătate din cantitatea de zeama de lămâie și jumătate din cantitatea de coajă rasă. Amestecă bine până la omogenizare, apoi adaugă zahărul alb și continuă să mixezi până când acesta se topește. Poți folosi o lingură, un tel sau mixerul setat pe o viteză mică. Adaugă treptat Făina Superioară 000 Raftul bunicii și praful de copt și amestecă timp de 2-3 minute până când făina este încorporată complet.

Toarnă compoziția în tava pregătită în prealabil și distribuie uniform zmeura, pe toată suprafața rotundă a formei de copt. Coace checul la 180 de grade Celsius timp de 40-45 de minute, până când trece proba scobitorii. Scoate-l din cuptor și lasă-l la răcit, preferabil pe un pervaz răcoros, timp de minimum 20 de minute. În acest timp, pune pe foc o cratiță mică și încălzește ușor zeama de lămâie rămasă. Adaugă restul de coajă rasă și întreaga cantitate de zahăr pudră. Oprește focul și amestecă timp de 4-5 minute până când zahărul se topește complet și obții o textură lipicioasă.

Pune checul pe o tavă de servit și toarnă glazura de-a lungul lui, lăsând-o să deseneze forme frumoase pe marginile checului, pe măsură ce se scurge și se răcește. După încă 15-20 de minute de răcire, checul poate fi tăiat și servit.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj