fbpx

Chec de mălai, cu struguri

Icon print Print

Spre deosebire de checul tradițional, preparat cu făină din grâu, checul de mălai are o textură surprinzătoare și un gust dulce, delicat. Fiind o bază suficient de versatilă, el poate fi asezonat cu diferite ingrediente, de la ciocolată, până la fructe confiate sau proaspete. În rețeta de astăzi, strugurii echilibrează checul de mălai oferind mici surprize dulci-acrișoare în fiecare bucățică savurată.

Checul de mălai poate fi păstrat la temperatura camerei și consumat timp de 3-4 zile după preparare, ceea ce îl face să devină un mic dejun, o gustare sau un desert ideal în perioadele aglomerate. Atât cei mici, cât și cei mari se pot bucura oricând de o felie, acasă sau la pachet!

Timp de preparare: 30 de minute

Număr de porții: aproximativ 12 porții/felii

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Vom începe prin pregătirea cuptorului, care trebuie să fie încins la 200°C.

Într-un bol mare mixăm Mălaiul Extra Gold Raftul Bunicii, Făina Superioară 000 Raftul bunicii, praful de copt și sarea.

Într-un bol separat mixăm untul, zahărul și mierea până când zahărul se topește și omogenizează. Adăugăm oul și mixăm încă 1-2 minute, iar la final încorporăm iaurtul sau sana, continuând să amestecăm până când compoziția devine omogenă și elastică.

Peste mixul uscat adăugăm compoziția lichidă și amestecăm cu o lingură sau un tel până când nu mai avem zone cu mălai uscat sau zone în care făina a rămas adunată. Nu folosim mixerul, pentru a nu exagera mixarea compozițiilor.

Pe un tocător, tăiem fiecare boabă de strugure în jumătăți, eliminând sâmburii dacă există. Apoi adăugăm strugurii în compoziția de chec.

Ungem o tavă cu puțin unt topit sau așezăm o foaie de copt, după preferințe și tipul de cuptor folosit. Așezăm compoziția în tavă și coacem la 200°C până la proba scobitorii. Checul va avea un mijloc pufos și margini crocante, arămii.

Lăsăm checul la răcit timp de 30 de minute, apoi servim cu câțiva struguri proaspeți alături, pentru un plus de prospețime, sau împreună cu gemuri din fructe.

Poftă bună!

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake

Chifteluțe de dovlecel

VEZI REȚETA
Image Chifteluțe de dovlecel

Negresă glazurată cu vişine

VEZI REȚETA
Image Negresă glazurată cu vişine