fbpx

Chifle perfecte pentru burgeri

Icon print Print

Chifle perfecte pentru burgeri

Timp de pregătire: 1 oră

Ingrediente:

650 g făină 650 Raftul bunicii
1 plic și jumătate de drojdie uscată
5 linguri ulei
2 ouă (unul pentru uns)
1 linguriță zahăr
1 vârf de cuțit de sare
susan
400 ml apă călduță

Să faci la tine-acasă un hamburger care să treacă de testul tuturor pofticioșilor nu e treabă ușoară. Secretul burgerului perfect stă în cele două jumătăți de chiflă, pufoase la interior, crocante și aurii la exterior, ideale pentru a aduce împreună, într-o singură îmbucătură, carnea savuroasă, legumele și verdețurile proaspete și aromate.

Urmează rețeta noastră pentru a obține 10-12 chifle savuroase, de care să se bucure întreaga familie.

Mod de preparare:

Amestecă 3 linguri de făină cu apa călduță, drojdia și zahărul într-un vas. Adaugă apoi uleiul, sarea, un ou și restul de făină, până ce obții un aluat omogen, mai moale decât cel pentru pâine, însă nelipicios. Lasă aluatul să crească, la loc călduț, pentru 45-60 de minute.

Va fi suficient timp cât să te gândești ce delicii vei pune între jumătățile de chiflă și chiar să le pregătești.

După ce aluatul și-a dublat volumul, scoate-l din vas și împarte-l în bucăți egale, pe care să le modelezi pentru început în bile mari cât un pumn.  Pe fiecare în parte, aplatizează-le foarte ușor cu palma.

Pune chiflele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le să crească pentru alte 10-15 minute. Răbdarea îți va fi răsplătită cu chifle foarte pufoase la interior. Pentru o crustă crocantă și aurie, le poți unge cu un ou bătut și apoi poți presăra semințe de susan.

Preîncălzește cuptorul la 180 grade și dă tava la copt pentru 25 de minute, cât să capete chiflele o culoare de chilhimbar. Îți vor umple bucătăria cu arome încântătoare, semn că masa va fi gata în curând.

Calde sau reci, pentru hamburgeri sau cu alte umpluturi care-ți lasă deja gura apă, chiflele făcute-acasă sunt savuroase! Poftă bună.

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread