fbpx

Ciabatta

Icon print Print

Ciabatta

 

Pentru un brunch la tine-acasă, o vizită pe nepusă masă ori o ieșire la iarbă verde cu prietenii, cu ciabatta pregătești sandvișuri ori gustări delicioase. E atât de ușor de pregătit și de servit! Urmează pașii din rețeta de mai jos și fii gata pentru laude din partea celor dragi.

Timp de pregătire:   1 oră

Ingrediente:

400 g făină 650 Raftul bunicii

300 ml apă călduță

4 g drojdie uscată

5 linguri ulei de măsline

1 lingură ulei de floarea soarelui

8 g sare

Mod de preparare:

Pentru început, pune drojdia într-un vas cu apă călduță și las-o la odihnit pentru cel puțin 10 minute. Amestec-o apoi cu făina, sarea și cu uleiul de măsline. Vei obține un aluat mai lipicios decât pentru o pâine obișnuită, pe care trebuie să-l lași peste noapte, în vasul acoperit cu o folie alimentară, la temperatura camerei.

În următoarea zi, desprinde cu o spatulă aluatul lipicios și elastic și așază-l pe blatul de lucru, tapetat cu făină din plin. Aranjează aluatul în formă cilindrică, după care transferă-l în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt ori făină și puțin mălai. Lasă aluatul să mai crească aproximativ 3 ore, în tava de copt.

Preîncălzește cuptorul la 220˚C. Pune pe treapta de jos un vas cu apă, iar pe treapta de deasupra, tava cu ciabatta. În 20-25 de minute scoate vasul cu apă, al cărui scop a fost să asigure suficientă umezeală cât pâinea să fie pufoasă în interior. Mai lasă ciabatta să se coacă pentru încă 10 minute, până va căpăta o crustă maronie și crocantă.

Scoate-o cu grijă din cuptor și acoper-o cu un prosop de bucătărie, să se odihnească pentru cel puțin jumătate de oră.  Taie-o mai apoi felii și servește-o cu măsline sau cu prosciutto crudo. Hmmm, ai gustul Italiei într-o singură felie de ciabatta!

Poftă bună!

 

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread