fbpx

Clătite cu brânză

Icon print Print

CLĂTITE CU BRÂNZĂ

Timp de preparare: 35 de minute

Ingrediente:

250 g de făină 000 Raftul Bunicii
1 linguriță de sare
5 ouă
500 ml lapte la temperatura camerei
40 g de unt topit
ulei pentru uns tigaia
300 g de brânză de vaci
50 g de zahăr
coaja de la o lămâie
150 g de smântână cu 30 la sută grăsime

Mod de preparare:

Primul pas este să faci aluatul pentru clătite. Sparge 3 ouă, bate-le cu o linguriță de sare și cu mult simț de răspundere. Apoi toarnă cu toată inima laptele.

Cu făina fii un pic zgârcit. Pune puțin câte puțin, așa, cu țârâita, și amestecă în același timp cu un tel. La final toarnă untul topit deasupra și amestecă din nou. Ideal ar fi să uiți compoziția asta la frigider măcar 30 de minute înainte de a o frige în tigaie, dar nu-i bai dacă hărnicia te dă afară din casă și vrei să te apuci imediat.

Unge o tigaie norocoasă cu puțin ulei, încinge-o bine de tot și coace clătitele pe ambele părți până devin rumene și arătoase.

 

Amestecă într-un bol brânza de vaci cu zahărul, cele două ouă care ți-au mai rămas și coaja de lămâie rasă. Cu minunăția asta simplă și gustoasă umple fiecare clătită în parte. Rulează-le cu capetele în interior și așează-le frumos într-o tavă, ca pe niște bebeluși proaspăt înfășați. Toarnă smântâna deasupra și mai presară 2-3 linguri de zahăr.

Lasă tava în cuptorul încins la 230 de grade, dar nu mai mult de 15 minute. Clătitele se vor rumeni iar zahărul se va carameliza deasupra. Savurează-le fierbinți și cu măsură!

Poftă bună!

Melci cu scorțișoară, preparați cu făină integrală

1 oră și 20 de minute

VEZI REȚETA
Image Melci cu scorțișoară, preparați cu făină integrală

Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

30 minute

VEZI REȚETA
Image Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

Chec de mălai, cu struguri

30 minute

VEZI REȚETA
Image Chec de mălai, cu struguri