fbpx

Cobbler de prune cu înghețată

Icon print Print

Vrei să îi bucuri pe cei dragi cu un desert gustos, însă totodată răcoritor, ideal pentru zilele toride de vară? Încearcă această rețetă de cobbler de prune cu înghețată, ornat cu cirește cărnoase, și vei primi numai zâmbete și complimente.

Te întrebi ce este cobbler-ul? Ei bine, este un desert făcut din umplutură cremoasă de prune, acoperită cu aluat crocant bine rumenit, care se servește cu înghețată și fructe proaspăt culese. Nu este atât de complicat pe cât pare, mai ales dacă respecți instrucțiunile din rețeta de mai jos!

Timp de preparare: 60 minute

Număr de porții: 8

Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 8 căni de prune tăiate pe jumătate și fără sâmburi;
  • 1/3 cană de zahăr brun;
  • 1/2 măr curățat de coajă și dat pe răzătoarea mare;
  • 3 linguri de amidon de porumb;
  • 1 linguriță de scorțișoară.

Pentru topping:

  • 1 cană de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
  • 1 1/2 linguriță de praf de copt;
  • 1/2 linguriță sare;
  • 1/3 cană zahăr tos;
  • 8 linguri de unt de la frigider, tăiat cubulețe;
  • 2/3 cană de frișcă lichidă;
  • 1 lingură de zahăr tos pentru ornat;
  • înghețată de vanilie pentru servire;
  • cirește pentru servire.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Între timp, într-un bol încăpător, amestecă jumătățile de prună cu zahărul brun, mărul ras, amidonul de porumb și scorțișoara. Așază acest amestec într-o tavă rotundă, de tartă, într-un strat uniform.
  2. Într-un alt bol, amestecă Făina Superioară 000 Raftul Bunicii, praful de copt, sarea și zahărul tos. Adaugă apoi untul și folosește mixerul pentru a omogeniza. Încorporează apoi și frișca lichidă, amestecând de această dată cu o furculiță. Vei obține un aluat cu textură granulată, pe care îl vei fărâmița apoi în tavă, deasupra amestecului cu prune. Presară deasupra 1 lingură de zahăr tos și dă la cuptor pentru 45 de minute. La final, va căpăta la suprafață o crustă aurie și va face bule.
  3. Distribuie în 8 boluri, pune alături câte o cupă de înghețată, dar și 2-3 cireșe și servește înainte să se răcească.

Cobbler-ul este bun și după ce se răcește, însă cu adevărat deosebit este dacă îl servești cald, imediat ce îl scoți din cuptor. Pregătește-te să repeți rețeta pentru că toată lumea va aprecia acest desert gustos.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj