Cornulețe cu magiun de prune

Icon print Print

CORNULEȚE CU MAGIUN DE PRUNE

Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

450g de făină Raftul bunicii
200g de unt la temperatura camerei
100g de iaurt grecesc
1 ou
5 linguri de zahăr pudră
1 linguriță de praf de copt
¼ linguriță sare
150g de magiun

Mod de preparare:

Pregătiţi un bol în care amestecaţi cu veselie untul, iaurtul grecesc, oul, zahărul pudră, făina, praful de copt şi sarea apoi frământaţi, fredonând melodia preferată.

Apoi, cu ajutorul unui sucitor, întindeţi o parte din aluat astfel încât să obţineţi un cerc de mărimea unei farfurii (25cm diametru) şi grosimea unei monede.

Cu răbdare, împărţiţi cercul în 8 triunghiuri egale folosindu-vă de un cuţit. Puneți câte jumătate de linguriță de magiun la baza fiecărui triunghi și rulați cornulețele vesele.

Așezați-le într-o tavă așternută cu hârtie de copt și băgați-le pentru 20 de minute la cuptor.

Pudrați cornulețele cu zahăr și bucurați-vă de desertul cu gust de copilărie!

Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

2 ore și 40 de minute

VEZI REȚETA
Image Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Pâine cu mălai

4 ore

VEZI REȚETA
Image Pâine cu mălai

Chec din fructe uscate

1 oră și 30 de minute

VEZI REȚETA
Image Chec din fructe uscate
Gătit cu Drag