Dacă îți e dor de un desert cu gust de copilărie, pregătește degrabă aceste cornulețe cu nucă fragede și dulci, așa cum numai în curtea bunicii găseai!
Ingrediente
Pentru aluat
2 căni de făină Raftul bunicii 000
1/2 cana unt
1/2 cană smantana
1 ou
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță de drojdie proaspătă
1 linguriță de zahăr
30 ml lapte călduț
Coaja de la o lămâie
1 varf cutit sare
Pentru umplutură
300 g nuca macinata
100 g zahăr
¼ borcan de magiun de prune
Zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare
Începe prin a amesteca toate ingredientele pentru umplutură, gustând, desigur, pentru a o pregăti chiar după pofta inimii, mai dulce sau mai puțin dulce.
Separat, dizolvă într-un bol drojdia în laptele călduț, adăugând și zahărul și lăsându-l pentru 20 de minute într-un loc călduț.
Într-un alt bol, frământă făina împreună cu untul, pentru a obține acea compoziție simpatică fărâmicioasă. Adaugă aici maiaua împreună cu restul ingredientelor pentru aluat și frământă până când scapi de consistența lipicioasă. Acum a venit timpul să lași aluatul la crescut pentru o oră, acoperit și într-un loc ferit.
După ce s-a scurs acest timp, împarte aluatul în mingiuțe egale pe care le întinzi pe blatul de lucru în foi subțiri. Fiecare foaie trebuie împărțită în 6 sau 8 triunghiuri, cu cuțitul sau rola specială, pe care se pune câte o linguriță din umplutura de nucă și magiun. Rulează-le invers de cum ai fi tentată, dinspre bază spre vârf.
Așază-le ca pe niște soldăței în tava acoperită cu hârtie de copt și pune-le în cuptor la 180 de grade Celsius, până ce aluatul începe să își schimbe culoarea. Pudrează-le cu zahăr și cheamă-i pe toți să se înfrupte din micile minunății.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.