fbpx

Cornulețe cu nucă

Icon print Print

Dacă îți e dor de un desert cu gust de copilărie, pregătește degrabă aceste cornulețe cu nucă  fragede și dulci, așa cum numai în curtea bunicii găseai!

Ingrediente

Pentru aluat
2 căni de făină Raftul bunicii 000
1/2 cana unt
1/2 cană smantana
1 ou
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță de drojdie proaspătă
1 linguriță de zahăr
30 ml lapte călduț
Coaja de la o lămâie
1 varf cutit sare

Pentru umplutură
300 g nuca macinata
100 g zahăr

¼ borcan de magiun de prune
Zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare

Începe prin a amesteca toate ingredientele pentru umplutură, gustând, desigur, pentru a o pregăti chiar după pofta inimii, mai dulce sau mai puțin dulce.

Separat, dizolvă într-un bol drojdia în laptele călduț, adăugând și zahărul și lăsându-l pentru 20 de minute într-un loc călduț.

Într-un alt bol, frământă făina împreună cu untul, pentru a obține acea compoziție simpatică fărâmicioasă. Adaugă aici maiaua împreună cu restul ingredientelor pentru aluat și frământă până când scapi de consistența lipicioasă. Acum a venit timpul să lași aluatul la crescut pentru o oră, acoperit și într-un loc ferit.

După ce s-a scurs acest timp, împarte aluatul în mingiuțe egale pe care le întinzi pe blatul de lucru în foi subțiri. Fiecare foaie trebuie împărțită în 6 sau 8 triunghiuri, cu cuțitul sau rola specială, pe care se pune câte o linguriță din umplutura de nucă și magiun. Rulează-le invers de cum ai fi tentată, dinspre bază spre vârf.

Așază-le ca pe niște soldăței în tava acoperită cu hârtie de copt și pune-le în cuptor la 180 de grade Celsius, până ce aluatul începe să își schimbe culoarea. Pudrează-le cu zahăr și cheamă-i pe toți să se înfrupte din micile minunății.

Poftă bună!

 

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj