fbpx

Cornulețe cu nucă

Icon print Print

Dacă îți e dor de un desert cu gust de copilărie, pregătește degrabă aceste cornulețe cu nucă  fragede și dulci, așa cum numai în curtea bunicii găseai!

Ingrediente

Pentru aluat
2 căni de făină Raftul bunicii 000
1/2 cana unt
1/2 cană smantana
1 ou
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță de drojdie proaspătă
1 linguriță de zahăr
30 ml lapte călduț
Coaja de la o lămâie
1 varf cutit sare

Pentru umplutură
300 g nuca macinata
100 g zahăr

¼ borcan de magiun de prune
Zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare

Începe prin a amesteca toate ingredientele pentru umplutură, gustând, desigur, pentru a o pregăti chiar după pofta inimii, mai dulce sau mai puțin dulce.

Separat, dizolvă într-un bol drojdia în laptele călduț, adăugând și zahărul și lăsându-l pentru 20 de minute într-un loc călduț.

Într-un alt bol, frământă făina împreună cu untul, pentru a obține acea compoziție simpatică fărâmicioasă. Adaugă aici maiaua împreună cu restul ingredientelor pentru aluat și frământă până când scapi de consistența lipicioasă. Acum a venit timpul să lași aluatul la crescut pentru o oră, acoperit și într-un loc ferit.

După ce s-a scurs acest timp, împarte aluatul în mingiuțe egale pe care le întinzi pe blatul de lucru în foi subțiri. Fiecare foaie trebuie împărțită în 6 sau 8 triunghiuri, cu cuțitul sau rola specială, pe care se pune câte o linguriță din umplutura de nucă și magiun. Rulează-le invers de cum ai fi tentată, dinspre bază spre vârf.

Așază-le ca pe niște soldăței în tava acoperită cu hârtie de copt și pune-le în cuptor la 180 de grade Celsius, până ce aluatul începe să își schimbe culoarea. Pudrează-le cu zahăr și cheamă-i pe toți să se înfrupte din micile minunății.

Poftă bună!

 

Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși

VEZI REȚETA
Image Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși

Brioșe cu pizza 🍕

VEZI REȚETA
Image Brioșe cu pizza 🍕

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj