fbpx

Cornulețe vanilate

Icon print Print

CORNULEȚE VANILATE

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente: 

280 g făină 000 Raftul bunicii
200 g margarină
100 g migdale decojite și mărunțite
(sau făină de migdale)
50 g zahăr pudră
1 plic de zahăr pudră cu aromă de vanilie
un vârf de linguriță de sare
magiun de prune

Mod de preparare

Ce-i mai bun decât un dulce mic? Un dulce mic și des. Pentru a-l face, amestecă într-un bol făina, zahărul pudră și migdalele. Adaugă margarina și frământă cu încredere. Aluatul e gata! Acum, întinde-l cu sucitorul până obții o foaie rotundă de grosimea unui creion și decupează-l în triunghiuri de 5-6 cm lungime. Pune o linguriță din deliciosul magiun de prune la baza fiecarui tringhi și rulează-l strâns până la vârf. Continuă până termini toate triunghiurile de aluat.

Pregătește tava  pentru odihnă în cuptor,  pe care o așterni cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei și așază cornulețele. Lasă-le la copt 10-15 minute, cât să prindă o rumeneală vioaie. Când se răcesc, lasă-le să se joace de-a rostogolul în zahăr pudră cu minunata aromă de vanilie.

Poftă bună!

Quiche cu legume de primăvară

55 minute

VEZI REȚETA
Image Quiche cu legume de primăvară

Tort Black Forest cu vișine

2 ore și 30 minute

VEZI REȚETA
Image Tort Black Forest cu vișine

Tort cu sirop de lămâie și soc

1 oră și 30 minute

VEZI REȚETA
Image Tort cu sirop de lămâie și soc
Surpriza primăverii