fbpx

Covrigi bavarezi

Icon print Print

Covrigii bavarezi sunt extrem de ușor de preparat și sunt foarte versatili. Pot fi serviți calzi, reci, ca atare sau alături de alte mâncăruri sau gustări. Specificul covrigilor bavarezi este trecerea lor prin apă cu bicarbonat de sodiu, ca parte a procesului de preparare. Acest lucru îi face să fie foarte fragezi, cu o textură aerată dar crocantă la exterior.

Rețeta de astăzi este potrivită chiar și în post, fiindcă nu conține ouă sau lactate. Așadar, poți prepara acești covrigi bavarezi oricând îți este poftă!

Timp de preparare: 1,5 ore

Număr de porții: 10 porții

Ingrediente:

  • 500 grame de Făină 650 Raftul Bunicii
  • 8 grame de drojdie uscată
  • o linguriță de zahăr
  • 4 lingurițe de sare
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 25 ml de ulei
  • 2 linguri de susan alb

Mod de preparare:

Într-o cană sau vas mic punem puțină apă caldă în care adăugăm drojdia și zahărul și le amestecăm până la dizolvare. Luăm un bol mare în care adăugăm Făina 650 Raftul Bunicii și o amestecăm cu drojdia dizolvată. Adăugăm sarea și uleiul și începem să frământăm până când textura aluatului devine elastică. Acoperim bolul cu folie și îl lăsăm la dospit 20-30 de minute.

După ce aluatul crește și își dublează volumul, îl împărțim în 10 părți egale. Vom lucra apoi cu fiecare bucată în parte, pentru a forma covrigii. Aluatul se rulează pentru a obține o formă lungă, subțire, ca de șnur – grosimea trebuie sa fie cam de un deget. Folosim apoi „șnurul” pentru a face forma covrigului, cu capetele împletite. Trebuie să presăm puțin capetele, acolo unde se unesc cu restul covrigului, pentru ca acesta să nu se desfacă.

După ce am format toți covrigii, punem într-o oală la fiert litrul de apă cu sare si bicarbonat de sodiu. Când apa dă în clocot, reducem focul fără să îl oprim și introducem covrigii în apă, preferabil cu o paletă lată care ne ajută să îi punem și scoatem fără să se desfacă sau aplatizeze. Când covrigii se ridică la suprafața apei, îi scoatem și îi punem deoparte.

Încingem cuptorul la 180 de grade și între timp pregătim covrigii pentru cuptor. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezăm covrigii și îi ornăm cu susan. După gust, covrigii pot fi ornați și cu mac, sare grunjoasă sau semințe de chia, însă susanul alb este caracteristic covrigului tradițional bavarez.

Coacem covrigii la 150 de grade celsius timp de 40 de minute și îi scoatem abia după ce se rumenesc uniform.

Poftă bună!

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert