Timp de preparare: 1 oră și 40 minute
Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii
Ingrediente:
300 g Mălai Extra Gold Raftul Bunicii
1 l apă
1 linguriță sare
Ingrediente pentru ornat
Roșii cherry
Biluțe de mozzarella
Usturoi
Busuioc
Găluște cu prune
Ingrediente:
150-200 g făină 000 Raftul Buncii
50 g Griș Raftul Bunicii
500 g cartofi
500 g prune mici
150 g pesmet
1 linguriță sare
100 g zahăr
1 lingură zahăr vanilat
50 g unt
1 ou
1 lingură de ulei
3-5 linguri scorțișoară
Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii
Mod de preparare:
Fierbe apa cu sarea la foc mare, într-o oală sau ceaun. Când apa începe să fiarbă, adaugă, în ploaie, mălaiul Extra Gold Raftul Bunicii, având grijă să amesteci încontinuu cu o lingură de lemn.
După ce ai adăugat tot mălaiul, dă focul mic și continuă să amesteci conținutul în sensul acelor de ceasornic. După aproximativ 10-12 minute, pune conținutul aburind într-un vas termorezistent (Yena), și nivelează-l, astfel încât să aibă o grosime uniformă, de 1,5-2 cm.
Lasă mămăliga să se odihnească în acest vas pentru cel puțin 30 de minute, timp în care se va răcori. După acest timp de așteptare, răstoarnă mămăliga pe un blat acoperit cu hârtie de copt.
Cu un cuțit sau o formă de tăiat cu zimți ondulați, taie mămăliguța în pătrate mici sau mari. Noi le-am tăiat în pătrățele cu laturi de 5 cm.
Pune apoi pătrățelele într-o tigaie grill, la copt, câte 1-2 minute pe fiecare parte. În aceeași tigaie grill încinsă, pune pentru 2 minute roșiile cherry la copt, cu capacul acoperit.
Sunt perfecte și proaspete, însă coapte, vor deveni mai dulci și mai moi.
Peste fiecare pătrățel de mămăliguță, presară usturoi granulat ori unge cu puțină pastă de usturoi, așază roșioarele cherry, o biluță de mozzarela și opțional, busuioc.
Și uite-așa vei pune pe masă un aperitiv cu care-ți vei da pe spate musafirii: tradiție, culoare, savoare și creativitate într-un singur pătrățel de mămăliguță!
Poftă bună!
Găluște cu prune
Mod de preparare:
Fierbe cartofii tăiați cubulețe într-un vas cu apă și sare pentru 30 de minute. Între timp, scoate sâmburii din prune și spală-le, iar după ce le lași să se scurgă puțin, amestecă-le cu o lingură de zahăr.
Separat, într-o tigaie încinsă, topește untul și adaugă pesmet, scorțișoară și zahăr, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până ce conținutul se omogenizează. După ce cartofii au fiert, zdrobește-i ca și când ai face piure, adaugă un praf de sare, oul, uleiul, grișul și începe să frămânți, încorporând, ușor, puțin câte puțin, făina.
Cantitatea de făină cuprinsă de aluat diferă în funcție de textura cartofilor, însă este important ca aluatul rezultat să fie unul ușor lipicios, nici prea tare, nici prea moale, ușor de modelat. Lasă aluatul să se odihnească pentru 15 minute.
Ia bucăți de aluat și modelează-le în turtițe. Pune o prună în mijlocul fiecărei bucăți și învelește-o în aluat, cât să fie acoperită în totalitate. Cât timp modelezi găluștele, pune apă cu sare la fiert, într-o oală. Când apa a ajuns la punctul de fierbere, adaugă rând pe rând, câteva găluște. Lasă-le să fiarbă până când se ridică. Scoate-le cu o spatulă și apoi tăvălește-le în pesmetul amestecat cu zahăr și scorțișoară.
Acum bucătăria îți este înnobilată cu miros de scorțișoară și ai poftă din plin de găluște aburinde!
Mini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETARulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.