Îmbină gustul Italiei cu gustul toamnei în acest preparat delicios! Focaccia crocantă, aromată cu ierburi italiene, dovleacul dulce și ciupercile savuroase, fac din această rețetă un succes greu de egalat. Surprinde-i pe cei dragi cu un antreu inedit sau alătură preparatul unei fripturi la tavă sau la grătar.
Este un preparat ideal și pentru perioada de post sau pentru cei ce urmează un regim vegetarian!
Timp de preparare: o oră (plus 1-2 ore timp de creștere pentru aluat)
Număr de porții: 2 porții
Ingrediente:
Mod de preparare:
Fiindcă aluatul pentru focaccia va avea nevoie de timp de creștere, vei prepara această rețetă în două etape. Într-un castron, amestecă bine făina, sarea și drojdia, apoi adaugă treptat apă până la omogenizare – va trebui să nu mai observi deloc făină uscată, iar amestecul să poată fi modelat cu ușurință, fără a fi însă prea moale. Scoate aluatul din bol pe blatul de lucru și începe să frămânți, adăugând treptat și 2 linguri de ulei de măsline.
Frământă aproximativ 5 minute, până când aluatul devine elastic și lucios. Apoi pune-l din nou în castron, acoperă cu o folie alimentară și lasă-l la crescut. Aluatul ar trebui să crească în 1-2 ore, dublându-și volumul.
După ce aluatul a crescut, începe a doua etapă a preparării încingând cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă cu foaie de copt, împarte aluatul în două părți egale și întinde-l în tavă în două forme ușor ovale, cu o grosime de aproximativ 1 centimetru. Stropește aluatul cu lingura rămasă de ulei de măsline și presară uniform mixul de ierburi.
Taie ciupercile și dovleacul în felii mai groase, de jumătate de centimetru, și pune-le peste aluat. Bagă tava la cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 25-30 de minute, până când baza de pâine se rumenește.
Poftă bună!
Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși
VEZI REȚETABrioșe cu pizza 🍕
VEZI REȚETAMăr copt în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.