fbpx

Fursecuri pupici

Icon print Print

FURSECURI PUPICI

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente pentru circa 15 bucăți:

Pentru aluat:
200 g făină 000 Raftul bunicii
1 lingură cafea instant 3 in 1
125 g unt rece
75 g zahăr
1 gălbenuş de ou
3 linguri drajeuri mici colorate pentru decor și nuci sau alune mărunţite

Pentru umplutură:
100 g ciocolată albă
50 ml smântână (de gătit)

Mod de preparare:

Aceste fursecuri sunt mai mult decât un dulce: sunt micuțe dovezi de prietenie sau iubire, fragede și savuroase! Pentru început, să pregătim umplutura: mărunţeşte ciocolata albă și topeşte-o dimpreună cu smântâna de gătit încălzită la foc domol timp de câteva minute, până când a dat primele semne timide de clocot. Glazura obținută se lasă la răcit şi între timp ne ocupăm de aluat: adaugă făina și praful de cafea instant 3 în 1 într-un bol mare, apoi untul tăiat cubulețe, zahărul şi gălbenuşul şi mixează bine până obții un aluat omogen. Formează din aluat o ruladă lungă cam de 30 cm pe care o lași să se odihnească timp de 30 de minute la rece.

Apoi împarte rulada în două bucăți egale ca lungime. Fiecare bucată stropeşte-o cu puțină apă, pe una din ele o treci prin drajeurile colorate, iar pe cealaltă prin nucile sau alunele mărunţite.

Taie fiecare dintre ruladele decorate în câte 15 felii egale şi așază-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C (pentru cuptorul cu aer circular la 160 °C), timp de 10-12 minute, până când discurile dulci cresc și se rumenesc. 

După ce le scoți din cuptor, lasă fursecurile să se odihnească aproximativ 15-20 de minute. Acum mai avem de pregătit…pupicii! Pe jumătate dintre discuri pune crema delicioasă cu ciocolată albă și apoi lipește-le cu celelalte fursecuri. Astfel vei obține perechi de fursecuri iubărețe și delicioase, gata să îi îmbie pe cei dragi. 

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură