fbpx

Găluște cu brânză de vaci și mere

Icon print Print

Găluște cu brânză de vaci și mere

 

Merele proaspăt culese din livadă sunt excelente pentru o gustare între mese, dar și pentru umplutura delicioasă a găluștelor aburinde, cu aluat din brânză de vaci. Cu puțină inspirație din rețeta de mai jos, cu măiestria ta în bucătărie, toți din familie vor găsi o minunăție de desert în farfurie. Spor la pregătit găluștele cu mere!

Timp de pregătire: 40 minute

Ingrediente:

150 g Griș din Grâu Raftul bunicii
30 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
100 g pesmet
400 g brânză de vaci
4 mere mari sau 500 gr de mere
1 linguriță sare
30 g zahăr
30 g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
30 g unt
2 ouă
scorțișoară

Mod de preparare:

Primul pas în pregătirea aluatului este să te asiguri că ai la-ndemână toate ingredientele necesare. Având totul organizat, vei reduce mult din timpul dedicat preparării acestui desert delicios.

Într-un vas încăpător, amestecă brânza de vaci, scursă în prealabil de zer, cu zahărul și sarea, apoi cu ouăle, grișul, făina, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Cantitatea de făină poate să difere în funcție de textura brânzei de vaci, însă este important ca aluatul rezultat să fie unul ușor lipicios, nici prea tare, nici prea moale, ușor de modelat. Lasă-l să se odihnească pentru cel puțin 15 minute.

Între timp, taie merele în cubulețe mici. Le poți carameliza pentru 2 minute într-o tigaie, în unt, dar poți sări peste acest pas. Singura diferență s-ar face observată în textura umpluturii, dar gustul va fi, în ambele cazuri, minunat.

După aceea, ia bucăți de aluat și aplatizează-le în turtițe mici cât căușul palmei. Pune o linguriță de umplutură cu măr în mijlocul fiecărei turtițe și învelește-o în aluat, cât să fie acoperită în totalitate. Cât timp modelezi găluștele, pune apă cu sare la fiert, într-o oală. Când apa a ajuns la punctul de fierbere, adaugă rând pe rând câteva găluște. Lasă-le să fiarbă, iar când acestea se ridică la suprafață, înseamnă că sunt gata! Separat, într-o tigaie, adaugă puțin unt și topește 2-3 minute zahărul presărat cu scorțișoară; amestecă această compoziție aromată cu pesmetul.  Scoate găluștele cu o spatulă și apoi tăvălește-le în prin pesmetul aromat.

Bucătăria ți-e plină acum de miros de scorțișoară și mere! Servește găluștele calde (dar nu fierbinți) cu toppingul preferat, cu mere proaspete feliate, vanilie, caramel sau cu smântână.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj