fbpx

Gnocchi delicioși

Icon print Print

Gnocchi delicioși

Timp de pregătire: 30 minute

Ingrediente:

300 g făină 650 Raftul bunicii
1 kg cartofi
1 ou
1 vârf de cuțit de sare

Cu smântână și prosciutto, cu sos proaspăt de roșii și busuioc ori cu parmezan ras, gnocchi sunt o alegere excelentă pentru un prânz aromat și mult lăudat de cei dragi.

Alege să faci un sos după bunul vostru plac, iar în ceea ce privește modul lor de preparare, urmează pașii simpli din rețeta noastră.

Mod de preparare:

Pentru început, fierbe cartofii, întregi sau cuburi, pentru aproximativ 20 de minute. Scurge-i și apoi pisează-i ca pentru un piure. Adaugă oul, praful de sare și rând, pe rând, presară făina. Amestecă totul până obții un aluat omogen, ușor de modelat.

Împarte aluatul în 2-3 bucăți, pe care să le rulezi cu ușurință într-un sul lung.

În acest moment, cu un cuțit și o furculiță, lasă loc creativității și jocului să fie Chef la tine în bucătărie!  Taie bucăți egale, de 1-2 cm din rulou. Dă fiecare bucățică prin făină și ruleaz-o pe dosul unei furculițe cu dinții lungi, astfel încât să îi dai forma binecunoscută de gnocchi.

Fierbe apoi ghocchi ca pe paste: într-o oală încăpătoare, pune apă cu un vârf de cuțit de sare la fiert. Îți dai seama că sunt gata atunci când drăgălașele găluște din cartofi și făină s-au ridicat la suprafață.

Scoate gnocchi cu ajutorul unei palete, pune-i la scurs și apoi sunt gata să fie savurați cu variate sosuri, după pofta inimii.

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Quiche cu broccoli și costiță

VEZI REȚETA
Image Quiche cu broccoli și costiță

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

VEZI REȚETA
Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate