Gnocchi din griș, cunoscuți sub numele de Gnocchi alla Romana, sunt, așa cum le spune și numele, un preparat de inspirație italiană. Nu, nu au multe în comun cu acele pernuțe de cartofi, însă sunt cel puțin la fel de delicioase. Dacă nu i-ai mai gătit până acum, nu îți face griji. Modul de pregătire seamănă foarte mult cu cel al unui preparat iubit de noi…mămăliga!
Sunt arămii și un pic crocanți la exterior, dar pufoși și aerați în interior. Sună bine, nu?
Timp de pregătire: 1h30min
Număr de porții: 4-6
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru a face gnocchi din griș, începe prin a pune laptele la fiert, la foc mediu. Pentru un extra plus de gust, poți adăuga puțină nucșoară. Când laptele începe să fiarbă, poți începe să torni treptat Grișul de Grâu Raftul bunicii. Amestecă constant, cu un tel, pentru a preveni formarea cocoloașelor.
După ce ai adăugat tot grișul, poți reduce focul, dar continuă să amesteci des, pentru aproximativ 10-20 minute, până când amestecul începe să de îngroașe. Acum este momentul să schimbi telul cu o lingură de lemn, pentru a putea amesteca totul mai ușor. Continuă mișcarea până când amestecul devine mai gros și se desprinde ușor de pe margini. Când ai terminat, ia oala de pe foc și las-o să se răcească pentru 1-2 minute.
Într-un bol bate ouăle și combină-le apoi cu 30 grame de unt și o cană de parmezan ras. Poți asezona după gust, cu sare, piper sau nucșoară. Adaugă totul peste griș și amestecă bine, până ce totul se încorporează complet.
Pune amestecul obținut într-o tavă și întinde-l cu ajutorul unei spatule. Formează un strat uniform, cu o grosime de 1,5-2 cm. Lasă totul să se răcească aproximativ o oră.
Între timp, preîncălzește cuptorul la 220°C. Pregătește un vas de copt și unge-l cu untul rămas. Dacă vrei ca gnocchi să aibă o margine un pic mai crocantă, poți tapeta vasul cu puțin pesmet.
Cu un tăietor de prăjituri sau chiar cu gura unui pahar, taie mici cerculețe de griș, cu diagonala de 5 cm. Înmoaie tăietorul sau paharul în apă pentru a preveni lipirea aluatului. Când ai terminat, transferă aceste delicioase rondele în vasul de copt și suprapune-le. Presară peste ele parmezanul și untul topit rămase și, dacă preferi, chiar și un pic de pesmet.
Pune totul la cuptor pentru 20-30 minute sau până când gnocchi sunt aurii, pufoși și crocanți pe margini. Servește cald, ca preparat demn de o masă bogată, ca aperitiv sau ca o garnitură lângă preparatul preferat. Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.