Timp de pregătire: 30 minute
Ingrediente:
300 g Făină 000 Raftul Bunicii
300 ml lapte
100 g zahăr
100 g unt
4 ouă
10 g praf de copt
1 lingură ulei
1 linguriță scorțișoară
coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală
1 esență de vanilie
1 vârf de cuțit de sare
Cauți un desert pentru după-amiezi cu chef de călătorie (culinară, bineînțeles), care să împace toate gusturile celor din familie? Încearcă rețeta de gofre belgiene chiar la tine-n bucătărie.
Mod de preparare:
Pentru început, topește untul și lasă-l la răcit.
Într-un vas încăpător, separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu un vârf de cuțit de sare până ce acestea capătă consistență de bezea. Separat, amestecă gălbenușurile cu zahărul, untul, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și portocală. Adaugă apoi laptele și făina, cu mare atenție, pentru a nu se forma cocoloașe.
În acest amestec, încorporează albușurile, prin mișcări cu paleta ori cu telul de jos în sus. Adăugate spre final, albușurile vor face desertul tău foarte pufos la interior.
Aluatul va fi suficient de lichid cât să poată fi luat cu polonicul și pus în aparatul de făcut gofre, preîncălzit. Unge formele din aparatul de gofre cu puțin ulei, pune uniform compoziția și lasă la copt pentru 3-4 minute, până ce devin aurii. Când sunt gata, pune-le la răcit pe o farfurie ori un grătar și repetă pașii până ce ai terminat toată compoziția.
Gofrele vor fi de un auriu foarte plăcut și, servite cu zahăr pudră ori cu dulcețurile din cămară, vor face deliciul după-amiezii tale ori unui mic-dejun dulce.
Poftă bună!
Banane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETAMini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.