Prima masă a zilei este foarte importantă, iar dacă te bucuri de ea alături de cei dragi, este chiar mai bine. Fă-le o bucurie celor de acasă și surprinde-i cu un mic dejun neașteptat, dar foarte gustos: gofre cu ierburi și brânză. Piticii le vor devora, dar nici bunicii nu se vor lăsa mai prejos – gofrele sunt un preparat pe gustul tuturor.
Timp de preparare: 45 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente:
Mod de preparare:
Suflecă-ți mânecile și pune-te pe treabă – vei face cele mai gustoase gofre pe care le-ai mâncat vreodată! Ia un bol încăpător și amestecă în el făina, praful de copt și bicarbonatul, usturoiul granulat, dar și pătrunjelul, mărarul, rozmarinul și tarhonul. Încorporează și brânza Gouda rasă apoi lasă castronul deoparte.
Într-un alt bol, bate gălbenușurile de ou cu laptele bătut, smântâna și uleiul vegetal – poți folosi un mixer, dar și cu telul vei obține aceleași rezultate. Încorporează acum acest amestec în cel preparat anterior, pe bază de făină. Omogenizează amestecând viguros cu o spatulă.
Într-un alt treilea bol, bate albușurile de ou cu mixerul, iar după ce se transformă în spumă, le poți încorpora în compoziția de gofre, folosind mișcări blânde de jos în sus.
Încălzește aparatul de făcut gofre și unge-l cu puțin ulei vegetal îmbibat într-un șervețel. Transferă compoziția în aparat și gătește gofrele până când se rumenesc.
Bucură-te de aceste gofre delicioase în compania celor dragi și veți avea o dimineață pe cinste. Poți servi gofrele cu cremă de brânză sau cu o salată gustoasă de vară. Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.