fbpx

Griș cu lapte și dulceață

Icon print Print

GRIȘ CU LAPTE ȘI DULCEAȚĂ

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

Pentru 4 porții:
100 g de griș Raftul Bunicii
500 ml lapte integral
2 linguri de zahăr
câteva linguri de dulceață de vișine

Mod de preparare:

Alege o cratiță norocoasă și în ea pune la fiert laptele cu două linguri de zahăr. Când aproape dă în clocot, adaugă grișul, într-o ploaie măruntă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul cu un tel. Mai lasă-l un minut, două, să se îngroașe, apoi pregătește 4 forme rotunde în care să-l răcești.

Umezește formele cu apă rece și umple-le cu griș cu lapte.

Așteaptă să se răcească puțintel, apoi răstoarnă conținutul formelor pe farfurii. Pune dulceață de vișine deasupra și savurează-l cu ochii închiși, la fel ca-n copilărie.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj