fbpx

Griș cu lapte și fructe

Icon print Print

GRIȘ CU LAPTE ȘI FRUCTE

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

60 g Griș Raftul Bunicii
1 plic zahăr vanilat
1 lingură zahăr
1 fiolă esență de vanilie/ 1 păstaie de vanilie
o linguriță de coajă de lămâie sau portocală rasă
500 ml lapte
Câteva căpșuni

Pentru un mic dejun rapid și savuros ori pentru un desert de efect, să ai la-ndemână Grișul Raftul Bunicii, lapte, fructele preferate și un strop de inspirație.

Mod de preparare:

Pentru început, pune laptele la fiert. Adaugă în ploaie zahărul, esența de vanilie și apoi coaja de lâmâie sau de portocală. Când laptele ajunge la la punctul de fierbere, adaugă grișul în ploaie, amestecând continuu, pentru a evita formarea cocoloașelor.

Amestecă până ce se îngroașă și ajunge la consistența dorită.

Transferă conținutul în două boluri și ornează cu căpșuni sau cu variate cubulețe de fructe, proaspete sau din compot.

Cât ai zice „griș cu lapte”, ai un desert simplu și delicios de la prima linguriță.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj