fbpx

Grisine de făină integrală cu semințe

Icon print Print

Când e cald afară, parcă și natura te îmbie să iei o pauză delicioasă, nu-i așa? Fie că alegi să petreci timpul cu cei dragi acasă, urmărind filmul preferat, sau la un picnic pe o pajiște răcoroasă, bucură-te de aceste momente și pregătește-le o surpriză crocantă și ușor sărată. 

Aceste grisine sunt perfecte pentru o gustare rapidă, sățioasă și, pentru că sunt făcute cu Făină integrală din grâu Raftul bunicii, poți avea garanția ingredientelor de calitate. Ia-le cu tine în parc sau pune-le pe masă ca un aperitiv rapid – indiferent cum ai alege să le servești, cu siguranță vor dispărea ca prin magie!

Timp de pregătire: 1h50min

Număr de porții: 32 

Ingrediente:

  • 500 grame de Făină integrală din grâu Raftul bunicii
  • 5 lingurițe de drojdie uscată cu creștere rapidă (aproximativ 2 1/4 linguriță)
  • 6 linguri de lapte cald cu conținut scăzut de grăsimi
  • 5 linguri de unt nesărat, topit și răcit
  • 4 ouă mari
  • 3 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de apă
  • 2 albușuri de ou 
  • ulei pentru uns
  • câte o linguriță de semințele preferate (susan, chimen, mac, semințe de fenicul etc)

 

Mod de preparare:

Începe prin a dizolva drojdia în laptele cald și așteaptă aproximativ 5 minute. 

În acest amestec de lapte, adaugă untul topit și ouăle și amestecă încet. Încorporează cu grijă jumătate din cantitatea de Făină integrală din grâu Raftul bunicii și amestecă până se omogenizează totul. Apoi, adaugă treptat restul de făină, câte o lingură o dată, în timp ce frămânți delicat aluatul. Adaugă o jumătate de linguriță de sare și continuă să amesteci. 

După ce ai terminat de frământat, pune aluatul într-un castron mare, uns în prealabil cu un pic de ulei. Lasă-l la dospit într-un loc cald, aproximativ o oră sau până când își dublează volumul. Cum poți verifica dacă aluatul este crescut? Apasă-l ușor cu două degete. Dacă adâncitura rămâne, înseamnă că aluatul a crescut suficient. 

Presară un pic de făină pe suprafața de lucru. Împarte aluatul în jumătate și lucrează cu o singură porție. Nu uita să acoperi aluatul rămas cu un prosop pentru a preveni uscarea acestuia. 

Întinde aluatul într-un dreptunghi și taie-l apoi în fâșii lungi, așa cum îți plac. Ridică fiecare fâșie rezultată și răsucește-o cu grijă de 3-4 ori. 

Pregătește o tavă cu o foaie de copt și întinde fășiile la o distanță de câțiva centimetri una de cealaltă. Mai lasă la crescut încă 45 de minute.

Între timp, preîncălzește cuptorul la 200°C.  

Într-un bol, amestecă apa și albușurile de ou. Cu acest amestec vei îmbrăca fiecare grisină în parte. Ia sarea rămasă și semințele tale preferate și pune-le pe toate într-un castron. Presară acest amestec delicios peste grisine. 

Pune totul la cuptor pentru 12-15 minute sau până se rumenesc ușor. Servește-le ca gustare, în parc la picnic sau când pur și simplu ai poftă de ceva crocant. Și, cel mai important, împarte-le cu cei dragi! 

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj