fbpx

Iepurași din aluat de chifle

Icon print Print

Anul acesta, pregătește-le celor mici pentru masa de Paști niște pâinici nemaipomenit de drăgălașe: iepurași rumeniți și gustoși foc!

Timp de pregătire: 1 oră și 20 de minute

Număr de porții: 6-10

Ingrediente

330 g Făină 650 Raftul bunicii

¼ cub de drojdie proaspătă

180 ml lapte cald

55 g unt

1 ou bătut pentru uns

1 gălbenuș de ou

1 linguriță de zahăr

1/2 linguriță de sare

Câteva stafide pentru ochii iepurașilor

Mod de preparare

Ia un bol adânc în care să dizolvi drojdia proaspătă în laptele cald. Amestecă-le bine împreună și lasă-le deoparte 5 minute. Cerne jumătate din cantitatea de făină într-un alt bol și separă gălbenușul de ou, pe care-l amesteci apoi împreună cu făina. După 5 minute de amestecat, începe să încorporezi și restul făinii, adăugând treptat și untul, bucată cu bucată. Vei obține un aluat moale și neted.

Acoperă aluatul cu un prosop de bucătărie și pune-l la odihnit într-un loc călduț, pentru circa 20 de minute. După ce aluatul s-a dospit, împarte-l în 6 baghete și 6 bucăți ovale. Din cele 6 baghete vei forma corpul iepurașilor, iar cele 6 ovale vor fi capetele lor.

A sosit cel mai palpitant moment, și anume să modelezi iepurașii din aluat! Rulează pe masă fiecare baghetă de aluat, alungind-o până la 40 cm. Răsucește apoi fiecare baghetă tip melc, dar nu foarte strâns, ci mai lejer, fiindcă așa aluatul va putea crește pe lățime. În paralel, pregătește 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt în care să așezi câte 3 melci și preîncălzește cuptorul la 200°C.

Din cele 6 ovale de aluat, modelează în mână capetele iepurașilor. Ar trebui să semene cu niște chifteluțe alungite. Lipește-le de corpul iepurașilor din tăvi – poți unge locurile respective cu apă rece, pentru a se ține mai bine. Cu o foarfecă, ciupește capetele iepurașilor la spate, pentru a forma urechile lor. Așază câte o stafidă în locul ochilor, asigură-te că le-ai fixat bine în aluat, pentru a nu se desprinde în timpul coacerii.

Unge iepurașii cu un ou bătut cu puțină sare și lasă-i 5 minute la dospit, în tavă. Apoi, pune-i în cuptor timp de 5 minute la 200°C, iar apoi alte 12-15 minute la 170°C, pentru a se rumeni frumos. Stai să vezi ce repede vor înflori zâmbetele pe chipurile celor mici când le vei pune în față asemenea minunății! Nici măcar adulții nu vor putea rezista în fața unui coș plin de iepurași din aluat rumeniți și gata de înfulecat.

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale