fbpx

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

Icon print Print

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

Timp de preparare: 3 ore

Inele de ceapă crocante

Ingrediente:
350 g făină Standard 650 Raftul bunicii
5 cepe mari
2 ouă
300 ml bere blondă
300 ml apă minerală carbogazoasă
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
3 lingurețe boia de ardei iute
ulei pentru prăjit

Pâine olandeză 

Ingrediente:

500 g făină Standard 650 Raftul bunicii
350 ml apă călduță
7 g drojdie uscată
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță ulei vegetal
10 g sare

Mod de preparare:

Cum să pregătești un meniu cu vino-ncoace, care să-mpace toate poftele? Găsește inspirație în propunerea noastră de meniu, perfectă pentru după-amiezi grăbite sau pentru picnic: inele de ceapă crocante și delicioase ca aperitiv și un sandviș bogat, pregătit cu un conținut după bunul tău plac, între felii de pâine olandeză, hrănitoare, gustoasă.

Inele de ceapă crocante

Pentru inele de ceapă crocante, curăță 5 cepe mari și apoi taie-le în rondele groase de aproximativ 1-1,5 cm. Desparte inelele de ceapă și tăvălește-le în 50 g de făină. Nu sări peste acest pas pentru că altfel, inelele de ceapă se vor lipi și rupe ori, mai mult decât atât, nu se va lipi aluatul de ele.

Cât lași inelele în vasul cu făină, pregătește un aluat lichid, puțin mai gros decât un aluat pentru clătite, din 300 g făină, boia, bere, apă, zahăr și sare.

Încinge uleiul într-o tigaie adâncă, trece rapid inelele de ceapă prin aluat și așază-le în tigaie. Când devin aurii, scoate-le într-o sită metalică sau pune-le pe o farfurie cu șervețele de hârtie, care să absoarbă uleiul.

Simple, cu bere, cu sosuri variate, de usturoi, de iaurt sau de roșii, la grătar sau ca un aperitiv, inelele de ceapă sunt excelente. Încearcă-le!

Pâine olandeză

Pregătește un aluat din drojdie, făină, sare și ulei de măsline. Frământă bine și, atunci când aluatul a devenit omogen și s-a desprins ușor de pereții vasului ori de pe mâini, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la crescut pentru 3-4 ore. Așază pe blatul de lucru aluatul care și-a dublat volumul în tot acest timp de așteptare și frământă-l din nou, formând o bilă.

Încălzește puțin în cuptor vasul (yena cu capac sau un vas olandez), iar cu grijă, unge-l cu ulei vegetal și așază aluatul în el. Acoperă vasul cu capacul și lasă-l pe blatul de lucru să se relaxeze pentru încă 30 de minute.

Preîncălzește cuptorul la 230˚C. Între timp, unge suprafața aluatului cu ulei de măsline și taie ușor suprafața lui cu un cuțit. Pune din nou capacul peste vas și dă-l la cuptor. După 30 de minute, redu temperatura la 190 ˚C și mai lasă la copt până ce pâinea capătă o crustă maronie.

Scoate-o cu grijă din vas și acoper-o cu un prosop de bucătărie, să se odihnească pentru cel puțin jumătate de oră. Taie-o mai apoi felii și ai încredere că pâinea olandeză este un start excelent pentru cele mai bune sandvișuri!
Poftă bună!

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale