fbpx

Kourabiedes – biscuiți grecești, cu unt

Icon print Print

Kourabiedes sunt un desert popular în Grecia și în țările arabe, cu o aromă puternică de migdale și fistic și o textură unică datorată untului. Se prepară foarte ușor, sunt gata în doar 30 de minute, și se păstrează fragezi timp de câteva zile.

Grecii savurează kourabiedes împreună cu o cafea tare sau un ceai fierbinte și este deseori un preparat ce adună în bucătărie întreaga familie, copiii fiind implicați în preparare și modelare. Calitatea untului folosit este cel mai important aspect al acestor biscuiți, iar untul va rămâne ușor rece și dens pe toată durata rețetei, deși în majoritatea cazurilor suntem obișnuiți ca untul să fie moale sau topit.

Timp de preparare: 30 minute

Număr de porții: 22 biscuiți

Ingrediente:

  • 400 grame de Făina Superioară 000 de la Raftul bunicii
  • o linguriță de drojdie
  • 250 grame de unt cu minim 80% grăsime
  • 150 grame de migdale coapte, mărunțite
  • 50 grade de fistic crud, fără coajă
  • 100 grame zahăr pudră
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Pentru această rețetă vei avea nevoie de un blender, pe care îl vei folosi pentru început la mărunțirea fisticului crud. Acesta trebuie să devină ca o pudră fină, ușor umedă și lipicioasă. După mărunțire, pune fisticul într-un bol, separat.

În blender adaugă untul și 75 de grame de zahăr pudră și amestecă până când untul devine cremos și zahărul se topește. Adaugă apoi fisticul mărunțit înainte, extractul de vanilie și sarea și mixează pentru încă 20-30 de secunde. Abia la final adaugă praful de copt și Făina Superioară 000 Raftul Bunicii. Mixează pentru încă un minut, până la omogenizarea completă a tuturor ingredientelor. Este perfect normal ca textura compoziției să fie una densă, uscată, fiindcă untul nu trebuie să se topească complet și să devină lichid.

Mută compoziția într-un bol mare și adaugă migdalele mărunțite. Este important ca migdalele să fie coapte, nu crude, fie că le cumperi ca atare sau le prepari tu la cuptor câteva minute. Migdalele coapte vor oferi o textură crocantă biscuiților.

Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius si pune foaie de copt pe 2 tăvi. Vei avea nevoie de o lingură pentru formarea biscuiților, astfel încât să obții dimensiuni și forme aproximativ egale.

Formează bile perfect rotunde și pune-le pe tavă, lăsând spațiu între ele. Este recomandat să folosești două tăvi tocmai pentru a nu aglomera cei aproximativ 20 de biscuiți. După ce ai poziționat toate biluțele pe tavă, folosește degetul mare pentru a face o mică adâncitură în fiecare biscuite. Este important să nu turtești biscuiții, ci să îi păstrezi cât mai rotunzi, doar cu o mică adâncitură în mijloc.

Coace biscuiții la 200 de grade timp de 15 minute, pe rafturile medii ale cuptorului. Este important să nu îi lași prea mult în cuptor, pentru a nu pierde textura pufoasă caracteristică acestui preparat. Dacă aluatul devine ușor auriu, biscuiții sunt gata!

Scoate tăvile din cuptor și lasă-le la răcit timp de 30 de minute. Răcirea este importantă pentru ca biscuiții să nu se fărâmițeze. Îmbracă-i în zahărul pudră rămas și servește-i împreună cu cei dragi.

Poftă bună!

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread