Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
1 kg făină 650 Raftul Bunicii
2 plicuri drojdie uscată
6 linguri ulei
1 linguriță zahăr
1 vârf de cuțit de sare
500-600 ml apă călduță
Simple sau pline-ochi cu verdețuri, mixuri de carne pregătită la grill, cu salate variate, cu humus sau salată de vinete, lipiile sunt perfecte pentru gustări surprinzătoare, care să-ți scoată după-amiaza din anonimat.
Mod de preparare:
Amestecă făina cu apa călduță, drojdia, zahărul într-un bol. Adaugă apoi uleiul și restul de făină, până ce obții un aluat omogen. Lasă aluatul să crească, la loc călduț, pentru 45-60 de minute.
Va fi suficient timp cât să te gândești cu ce delicii vei umple cele 10 lipii și cu cine le vei împărți la cină.
Preîncălzește cuptorul la 250 grade și, între timp, pregătește lipiile.
Rupe câte o bucată de aluat cât să îți încapă în mână, modeleaz-o într-o bilă și apoi întinde-o uniform, în formă rotundă, însă nu foarte subțire. Pune lipiile câte una sau câte două într-o tavă, în cuptor, pentru aproximativ 5 minute.
Le vei vedea cum se vor umfla și se vor rumeni, umplându-ți bucătăria de miros îmbietor de pâine proaspăt coaptă.
Calde sau reci, lipiile făcute-acasă sunt extrem de gustoase!
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.