Dacă cei dragi se arată pretențioși când vine vorba de bunătăți, e momentul să îi surprinzi cu un deliciu pe care cu siguranță nu l-au mai încercat: mămăliga cu ciocolată.
Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii se completează perfect cu pudra de cacao, iar rezultatul e un chec cu gust intens de ciocolată și textură ideală, care-i va încânta pe toți ai casei. Dacă îl completezi cu frunze de mentă și câteva afine, vei obține o savoare răcoroasă, potrivită unui desert de vară.
Mai mult, pregătirea durează 10 minute și este atât de ușoară încât îi poți chema în ajutor pe micii pofticioși, mereu gata să descopere secretele bucătăriei.
Timp de pregătire: 1 oră
Număr de porții: 10
Ingrediente
1 ½ căni Mălai Extra Gold Raftul bunicii
½ cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii
4 ouă
100 g cacao pudră
250 g unt moale plus extra pentru uns
300 g zahăr
3 lingurițe praf de copt
⅓ cană de cafea
3 lingurițe esență de rom
20 ml lapte
Câteva frunze de mentă și afine, pentru decor
*1 cană = 236 ml / 136 g făină
Mod de preparare
Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade.
Amestecă bine untul și zahărul până obții o textură pufoasă. Adaugă ouăle și amestecă cu spor până la omogenizare. Acum e momentul în care vei observa mânuțele micilor pofticioși că se întind să guste din amestec. Roagă-i să mai aibă răbdare puțin.
Completează umplutura cu Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii, Făina Superioară 000 Raftul bunicii și cacao, apoi încheie cu laptele, cafeaua și esența de rom care vor da un gust cu totul special.
Unge o tavă de prăjituri sau de chec cu unt și umple-o cu aluatul pregătit.
Las-o în cuptor pentru 50 de minute sau până trece testul scobitorii – introducând scobitoarea în mijloc, aceasta iese curată.
Scoate-o din cuptor, cheamă-i pe cei dragi și pregătiți împreună masa. Când toate sunt gata, taie câte o felie pentru fiecare și decorează-le cu frunze de mentă și afine.
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.