Timp de preparare: 35 de minute
Ingrediente:
Pentru mămăligă:
500 g mălai Raftul bunicii
1.5 L de apă
15g sare,
200g parmezan ras
3 fire de cimbrișor proaspăt
125g unt gras
sare și piper proaspăt râșnite
Pentru tocăniță:
250g ciuperci proaspete
3 căței de usturoi
2 fire de cimbrișor
40g unt
sare și piper proaspăt râșnite
800g ardei gras
500g brânză de capră
Mod de preparare:
Dacă încă nu ai făcut o mămăligă românească, acum e momentul! Mai întâi pui apa la fiert și, când ajunge la temperatura de fierbere, începi să torni mălaiul și să amesteci continuu până ce aceasta se îngroașă. Acoperi apoi oala, dai focul la mai mic și lași pe foc pentru încă 20 de minute.
După ce mămăliga bună și vârtoasă a fiert, o dai deoparte de pe foc și încorporezi untul, parmezanul, cimbrișorul și sarea cu piperul proaspăt râșnite, după gust.
Să trecem vioi la tocăniță. Pune untul într-o tigaie și lasă-l la încins, însă ai grijă să nu se ardă. Înainte asigură-te că ai curățat ciupercile și că le-ai taiat în sferturi. Cățeii de usturoi îi dai prin presă și îi sotezi în unt 1-2 minute.
Apoi adaugi în tigaie ciupercile și crenguțele de cimbrișor și le condimentezi cu sare, piper și multă dragoste! Apoi le lași să se soteze până se evaporă tot conținutul lichid. Preparatul final e aproape gata!
Mai trebuie doar să preîncălzești o tigaie grill. Iei apoi ardeiul curățat și tăiat în bucăți mari și îl ungi grijuliu cu puțin ulei, apoi îl pui în tigaie, pe ambele fețe, până se coace. Punem mămăliga într-un vas de ceramică arsă, peste care adaugăm brânza de capră savuroasă, 2 linguri de ciuperci sotate și ardeiul copt tăiat fâșiuțe subțiri.
Și gata! Poftă bună și dragoste pe săturate!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.