fbpx

Melci cu dovleac și scorțișoară

Icon print Print

Scorțișoara este vedeta sezonului rece, perioadă în care vrem să ne desfătăm cu cele mai aromate preparate dulci. Melcii din aluat sunt rețeta ideală pentru întreaga familie, absolut delicioși mai ales când sunt serviți calzi, proaspăt scoși din cuptor.

Deși melcii pot fi aromați cu diferite creme și umpluturi, astăzi vă propunem o rețetă cu dovleac și scorțișoară, inspirată de zilele răcoroase de toamnă.

Timp de preparare: 1 oră și 15 minute

Număr de porții: 8 porții

Ingrediente:

  • 500 grame de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
  • o linguriță de drojdie
  • 180 ml lapte
  • 100 grame de unt
  • 2 ouă medii
  • 150 grame de zahăr
  • o linguriță de scorțișoară
  • 50 grame dovleac tăiat cuburi

Mod de preparare:

Primul pas este pregătirea aluatului, care va avea nevoie de puțin timp pentru dospire. Într-un bol amestecăm Făina Superioară 000 Raftul Bunicii cu drojdia și cu laptele, până la omogenizare. Topim 50 de grame din cantitatea de unt și îl adaugăm, continuând să amestecăm până când aluatul devine elastic. Acoperim bolul cu o folie și îl lăsăm la crescut într-un loc călduț timp de 30 de minute.

Între timp, pregătim umplutura pentru melci. Într-o tigaie topim 5 grame de unt și adăugăm doveacul tăiat cuburi, pe care îl coacem la foc mic până când se înmoaie. Putem adăuga câteva linguri de apă, dacă dovleacul a fost foarte lemnos și fierbe greu. După ce capătă o textură cremoasă, îl luăm de pe foc și îl mărunțim cu blenderul sau cu o furculiță.

Topim 20 de grame de unt, pe care îl adăugăm peste piureul de dovleac. Amestecăm bine, împreună cu 100 de grame din cantitatea de zahăr și cu scorțișoara. Pornim cuptorul la 180 de grade, pentru a se încinge.

Întindem aluatul crescut într-o foaie mare, de 0,5 cm grosime (cam jumătate de deget). Peste foaia de aluat întindem umplutura uniform, apoi rulăm până când obținem o ruladă echilibrată. Tăiem rulada în felii de aproximativ 2-3 cm grosime, apoi le așezăm cu fața în sus pe o tavă de copt. Lăsăm puțin spațiu între rulouri fiindcă la cuptor acestea vor crește și mai mult și se vor uni.

Băgăm tava la cuptor și lăsăm la copt aproximativ 30 de minute la 180 de grade celsius. Rulourile trebuie să fie rumenite bine.

Pentru glazură, topim untul rămas și incorporăm în el, pe foc, zahărul rămas, până când acesta se topește. Ar trebui să obținem un sirop lichid, pe care îl turnăm peste rulouri imediat ce le scoatem de la cuptor. Siropul se va răci apoi ușor odată cu rulourile și va crea o glazură minunată.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj