fbpx

Meniu cu căldură și veselie

Icon print Print

Meniu cu căldură și veselie

 

Ziua bună se cunoaște de la micul dejun cu gofre aromate, pufoase la interior, aurii la exterior și înnobilate cu fructele preferate. Bazează-te pe Făina Raftul bunicii, pe ingredintele de calitate enumerate aici, iar urmând pașii din rețeta noastră, ai răsfăț de la prima masă a zilei.

Pentru o gustare hrănitoare la școală sau la birou, trebuie doar să ai la-ndemână Mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii, legumele preferate și rețeta noastră. În scurt timp, cu ingrediente de calitate și puțină inspirație, te bucuri de brioșe de mălai cu broccoli, pufoase și sățioase!

Când îi aduni pe toți cei dragi la masă, cu supa de tăiței și apoi cu cornurile cu ciocolată, abia scoase din cuptor, nu mai ții seama de frigul de-afară. Pentru a pregăti prânzul, pune, într-o oală, apă rece, un vârf de cuțit de sare și un piept de pui curățat și spălat. Lasă puiul să fiarbă la foc mic, iar când e mai mult de jumătate fiert, adaugă legumele întregi. Cât timp fierbe puiul cu legumele, pregătește tăiețeii din făina Raftul Bunicii, un ou și un vârf de cuțit de sare. Frământă bine aluatul, până ce nu mai este sfărâmicios și lasă-l să se odihnească, la rece, învelit în folie alimentară. După aceea, întinde o foaie foarte subțire, pe care o tai în fâșii lungi, egale. Pentru următoarea etapă, cheamă-i pe cei mici în bucătărie, pentru porția de distracție! Aveți de pus fâșiile una peste alta, presărând făină, ca să nu se lipească între ele și de tăiat pe verticală. Separați tăiețeii și răsfirați-i pe blat, pentru a se usca.

Cu grijă să nu te frigi, revino la oala de pe foc și strecoară supa, taie pieptul de pui și o parte din morcovi în cubulețe mici, pe care le adaugi înapoi la fiert, în supă. După aceea, prinde curaj și pune și tăiețeii. Dă totul într-un clocot și adaugă un plus de savoare cu o mână bună de pătrunjel mărunțit.

Pofta-i și mai mare când știi că supa-i gata, nu-i așa? Găsești rețeta completă aici!

Nu lăsa ziua să treacă fără să te mai îndulcești o dată! Pregătește cornuri cu ciocolată! Asigură-te că în coșul de cumpărături vei include Făină Raftul bunicii 000 pentru Cozonac, drojdie, zahăr, unt, lapte, o păstaie de vanilie și cremă de ciocolată.

Pâine din făină integrală

VEZI REȚETA
Image Pâine din făină integrală

Quiche cu urzici

VEZI REȚETA
Image Quiche cu urzici

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos