Proaspăt culese ori din piață alese, mari sau mici, drăgălașe, îmbujorate, galbene ori verzi, sănătoase și aromate, merele se numără printre vedetele toamnei!
Își merită pe deplin acest statut, după cum, consumate cu regularitate, prezintă atâtea beneficii pentru sănătate! Au un conținut ridicat de fibre, fiind recomandate pentru echilibrul intern și pentru metabolism. Nu conțin grăsimi ori sodiu, iar cele 80 de calorii ale unui măr mediu îl recomandă pe deplin pentru a fi inclus în diete ori pentru gustările dintre mese.
Se spune că mărul este unul dintre cele mai vechi fructe descoperite, gustate și cultivate de om. Când îi pui celui mic în pachețelul pentru școală un măr, poate îi prinde bine să știe că arheologii au descoperit că oamenii au început să consume mere acum aproximativ 6.700 de ani. E o curiozitate pe care o va ține minte! Din aceeași categorie, pentru micuții pasionați de știință, informația cum că 25% din volumul mărului înseamnă aer, motiv pentru care merele plutesc în apă, e la fel de interesantă. Nu ne crede pe cuvânt, ia-i pe cei mici și supuneți observația aceasta unui test când spălați merele pentru a le folosi în pregătirea bunătăților recomandate mai jos.
Tu ce bunătăți de casă pregătești cu mere? Alătură-te cu un like sau follow comunității Raftul bunicii de pe Facebook și fii pe fază când publicăm luna aceasta concursul dedicat rețetelor cu mere, pentru a câștiga, prin tragere la sorți, un set de produse Raftul bunicii.
Până ce te hotărăști ce rețete să-mpărtășești cu noi, găsește inspirație în propunerile noastre de bunătăți de casă, cu mere.
Merele proaspăt culese din livadă sunt excelente pentru o gustare între mese, dar și pentru umplutura delicioasă a găluștelor aburinde, cu aluat din brânză de vaci. Aici găsești ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a-ți umple bucătăria de miros de scorțișoară cu măr! Servește găluștele calde (dar nu fierbinți) cu toppingul preferat, cu vanilie, caramel sau cu smântână. Hmmm, o minunăție, nu-i așa?
Surprinde-i pe cei dragi, la o ocazie festivă sau într-o după-amiază pe care vrei să o faci cu totul specială, cu un tort de mere caramelizate. De altfel, invită-i să-ți dea o mână de ajutor ori un dram de inspirație pentru a pregăti merele necesare pentru această rețetă. După ce le-ați curățat și scobit, le veți umple după pofta inimii: cu dulcețuri variate, nuci, migdale, stafide sau cu fructe de pădure. Apoi trebuie să le crestați ușor, ca și cum le-ați felia. Mândre de surpriza pe care o ascund în interiorul lor, așază-le cu grijă în zahărul caramelizat, cu care ai uns tava de tort.
Descoperă și ceilalți pași care te-ajută să pregătești un desert demn de laude în rețeta de aici!
De ce să nu pregătești în bucătăria ta un Apfelstrudel autentic, care-ți aduce Viena în farfurie? Preparatul e un vârtej (ștrudel în limba germană) al aromelor, descoperit în 1696, de când datează prima rețetă de ștrudel, devenit popular în secolul al XVIII-lea. Găsești aici rețeta noastră! Poftă bună!
Ca opțiune, mai ai și învârtita cu mere și mac, despre care se spune că este ”sora mai mare a cozonacului”. De unde acest renume? Am ”strecurat” răspunsul în rețeta de aici.
Mărul și morcovul fac echipă bună împreună în această prăjitură de post. Simplu, rapid și ușor pregătești și prăjitura roșcovană cu măr.
Tu cum ai completa lista de rețete care să confirme faptul că merele pot fi ingredientul-vedetă în numeroase bunătăți de casă?
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.