fbpx

Minciunele cu miere și scorțisoară

Icon print Print

MINCIUNELE CU MIERE ȘI SCORȚIȘOARĂ

 

Timp de preparare: 25 de minute

Ingrediente:

300 g de făină 000 Raftul Bunicii
2 ouă
100 g de unt
100 ml lapte bătut
50 g de zahăr
10 g de praf de copt
1 linguriță de sare
coaja de la o lămâie
150 ml ulei de floarea soarelui
3 linguri de miere de salcâm
1 lingură de zahăr pudră
1 lingură de scorțișoară

Mod de preparare:

Frământă cu dragoste un aluat din făină, praf de copt, zahăr, sare, ouă, lapte bătut și unt topit. Presară fără zgârcenie făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire de jumătate de centimetru. Taie cu un cuțit romburi cu latura de 10 cm și apoi fă o mică încizie, ca un chirurg bucătar, în centrul fiecărui romb. Trece una dintre jumătăți prin centrul tăiat al rombului și ai obținut prima minciunică! Se spune că prima e mai grea, restul vor fi floare la ureche.

Acum încinge uleiul într-o tigaie înaltă și prăjește minciunelele câte 2-3 minute pe fiecare parte până devin rumene-aurii. Scoate-le cu grijă să se scurgă într-un bol tapetat cu șervețele absorbante. La final, stropește-le cu miere de salcâm și presară zahăr pudră și scorțișoară măcinată deasupra.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj