fbpx

Mini-delicii pentru zile vesele: Fursecuri aromate, cu cireșe confiate

Icon print Print

Nu-i așa că un platou plin de fursecuri fragede, ornate care mai de care mai frumos și mai colorat, îți ia ochii mai ceva decât o prăjitură pretențioasă? Când vedem mini-deliciile îmbietoare parcă bucuria ne cuprinde instant, iar pofta se ia la trântă cu dorința de a nu strica aspectul lor perfect. 😊

Iată o rețeta de fursecuri cu care nu ai cum să dai greș. Noi am pregătit ingrediente pentru o cantitate dublă, pentru că experiența ne-a învățat că fursecurile se fac dispărute mult mai devreme decât te aștepți:

Ingrediente

 450 g făină

250 g unt moale, cu 80% grăsime

150 g zahăr pudră

2 ouă

Coaja rasă de la o portocală

1 linguriță esență de vanilie

1 vârf de cuțit de sare

Cireșe confiate

Mod de preparare

Mixează untul cu zahărul, sarea, coaja rasă de portocală, esența de vanilie până când obții o consistență moale și omogenă. Urmează oul, apoi făina, pe care le încorporezi cu grijă, până când îți iese un aluat dens și cremos.

Umple pistolul cu acest aluat aromat și creează formele preferate ale copiilor, pe care îi poți lăsa să le așeze în tavă. Se vor distra la maxim, iar așteptarea desertului mult îndrăgit îi va umple de nerăbdare curioasă și veselie molipsitoare.

Ornați împreună micile minunății cu cireșe confiate, și puneți tava în cuptor pentru un sfert de oră, nu înainte de a le răci un pic în frigider, tot cam atât de mult. Este secretul care le face fragede și în același timp rezistente.

Alternativ, poți introduce în rețeta aluatului de bază cacao, sirop de mentă pentru un gust fin, revigorant, nucă de cocos din belșug, fulgi de migdale, nucă măcinată.

De asemenea, poți lipi între ele fursecurile, folosind gemurile preferate, iar ca decor, lasă-ți imaginația să zboare: de la bomboane minuscule, la fulgi de ciocolată alba și neagră sau ciocolată topită, posibilitățile sunt nelimitate.

Bucurați-vă împreună de acest minunat desert și strângeți idei de la toți ai casei pentru următoarea tură de fursecuri!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură