fbpx

Mini-quiches de primăvară și drob aromat în aluat

Icon print Print

MINI-QUICHES DE PRIMĂVARĂ ȘI DROB AROMAT ÎN ALUAT

 

Timp de preparare: 3 ore 

Mini-quiches de primăvară

Ingrediente pentru aluat:
200 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii
100 g unt
50 ml apă
1 vârf de cuțit de sare

Ingrediente pentru umplutură:
250 g brânză de vaci
20 g unt
200 ml smântână
4 ouă
2 cepe albe
1 cățel de usturoi
2 fire de ceapă verde
1 mână de baby spanac proaspăt
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de cuțit de piper

Drob aromat în aluat 

Ingrediente aluat:
200 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii
3 ouă
80 g unt
6 g sare

Ingrediente pentru compoziție:
800 g măruntaie de miel
5 ouă
50 ml ulei
50 g unt
6 g sare
3 legături de ceapă verde
3-5 căței de usturoi
2 legături de pătrunjel
2 legături de mărar
Piper după gust

Mod de preparare:

Mini-quiches de primăvară

Pregătește un aluat tare, de tartă, din unt, făină, sare și apă. Întinde aluatul într-o fâșie subțire, pe care o decupezi în mai multe cercuri, cu ajutorul gurii unei căni sau a unui pahar. Pune fiecare cerculeț de aluat în tava pentru brioșe și înțeapă aluatul cu furculița în 2-3 locuri. Pune formele la frigider, pentru 20-30 de minute.

După acest timp de așteptare, pune tava în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 15-20 de minute, cât să obții o crustă galben-aurie.

Cât timp formele cu aluat sunt la cuptor, pregătește umplutura. În untul încins, călește ceapa tăiată mărunt până capătă culoarea chihlimbarului. Când ajunge translucidă, ia ceapa de pe foc și las-o la răcit.
Într-un bol, bate mai întâi ouăle, adaugă smântâna, usturoiul făcut pastă ori tocat mărunt, brânza de vaci, sare și piper. Încorporează în acest amestec ceapa, după care adaugă spanacul rupt în bucățele.

Scoate tava din cuptor și toarnă cât de puțin din compoziție în fiecare mini-quiche. Presară mai apoi bucăți mici tăiate dintr-un fir de ceapă verde.

Coace mini-quiches la foc mediu, pentru 20-25 de minute, până când umplutura s-a întărit și a căpătat o culoare aurie.
Scoate din cuptor, lasă puțin la răcit cât să poți scoate mini-quiches din forme și presară restul de bucățele mici de ceapă verde, pentru un plus de prospețime, savoare și culoare.

Drob aromat în aluat

Îți recomandăm să începi să pregăteși mai întâi compoziția, pentru că îți va lua mai mult timp decât aluatul.

Fierbe mai întâi organele de miel, apoi toacă-le mărunt cu un cuțit. Toacă și verdețurile, după care amestecă totul într-un vas încăpător. Adaugă 2 ouă, untul topit și răcit, sare, ulei, piper, usturoiul mărunțit și încorporează făina. Asigură-te că obții o compoziție omogenă. Între timp, fierbe cele 3 ouă pentru 14-15 minute.

Pregătește aluatul amestecând ouăle, făina, sarea și untul. Când a devenit omogen și tare, întinde aluatul într-o foaie subțire, de dimensiune dublă față de tava în care vei face drobul, cât să poți acoperi, de jur-împrejur, toată compoziția finală. Poți folosi o tavă rotundă de colac sau dreptunghiulară de cozonac.

Unge forma cu ulei și așază foaia de aluat, fără a îndepărta surplusul. Pune mai întâi jumătate din compoziție, nivelând-o. După aceea, așază la distanță egală cele 3 ouă fierte, întregi, și acoperă-le cu restul de compoziție.
Învelește totul cu restul de aluat de pe margini. Dacă ți-a mai rămas aluat, poți face o margine împletită din două rulouri subțiri sau floricele din biluțe mici de aluat. Lasă creativitatea să-și spună cuvântul în această etapă.

Unge aluatul cu un ou bătut și dă tava în cuptorul preîncălzit, pentru 40 de minute.

Taie-l felii doar după ce s-a răcit și completează aperitivul tău de la masa de Paște cu un drob de miel delicios, care va strânge doar laude de la invitații tăi pentru aspectul și gustul său.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj