fbpx

Mini-quiches pentru picnic

Icon print Print

O gustare rapidă, un mic dejun delicios, un aperitiv savuros sau un preparat numai bun de luat la picnic? Oricum ai numi aceste mini-quiches, acestea sunt ușor de preparat și pe gustul tuturor de acasă. Îmbogățește-le cu legume de sezon și împarte-le cu cei dragi! 

 

Timp de pregătire: 2 ore 45 minute 

Număr de porții: 25 mini-quiches

Ingrediente

Pentru aluat: 

1 cană de Făină Superioară 000 Raftul bunicii

½ linguriță de sare 

100 g de unt nesărat, rece, tăiat cubulețe

½ cană de apă rece

Pentru mini quiches:

4 ouă mari

½ cană de lapte 

½ cană de smântână

¼ linguriță de sare și piper

½ cană brânză sau cașcaval mărunțit 

Legumele preferate (ardei, broccoli, ciuperci etc)

*1 cană = 236 ml / 136 g făină

 

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea aluatului. În primul rând, taie untul până seamănă cu o făină grosieră. Bucățile ar trebui să fie aproape de mărimea unui bob de mazăre, dar câteva bucăți mai mari de unt nu vor fi o problemă. Două furculițe, sau un tăietor de patiserie pot face acest pas foarte ușor și rapid. Amestecă Făina Superioară 000 Raftul bunicii și sarea într-un castron mare, apoi adaugă untul astfel pregătit.

În cana în care ai pus apa, adaugă gheață. Stropește aluatul cu apă rece și adaugă, treptat, câte o lingură, amestecând constant cu o spatulă sau o lingură de lemn. Când aluatul începe să formeze bulgări mai mari, nu mai e nevoie să adaugi apă. Nu pune mai multă decât ai nevoie. 

Aluatul trebuie să se frământe ușor și să nu se simtă prea lipicios. Transferă-l pe o suprafață de lucru pe care ai presărat un pic de făină. Folosind mâinile, frământă aluatul până când toată făina este încorporată și apoi învârte-l între mâini, până ajungi la o formă rotundă. 

Taie aluatul în jumătate și aplatizează fiecare jumătate în câteva cercuri de aproximativ 2 cm grosime.

Înfășoară fiecare disc rezultat în folie de plastic și apoi lasă-le la frigider pentru cel puțin 2 ore. Nu îți face griji dacă nu ai destul timp să prepari rețeta în aceeași zi: în această formă, aluatul se păstrează foarte bine chiar și până la 5 zile.

După ce le scoți din frigider și începi să întinzi biluțele de aluat, folosește întotdeauna mișcări delicate, cu o forță ușoară, și întinde-le încet, fără să te grăbești, cu sucitorul. Începe din centrul discului și lucrează în toate direcțiile, învârtind aluatul cu mâinile pe măsură ce avansezi. Nu te îngrijora dacă observi câteva pete de unt, acestea perfect normale. 

Acum că ai aluatul pregătit, poți începe să pregătești umplutura pentru mini-quiches. Lasă-ți imaginația să zburde și alege ingredientele tale preferate. Îți propunem o umplutură cu ouă, în care poți adăuga legume delicioase de vară.

Într-un castron mai mare, bate ouăle, laptele, smântâna, sarea și piperul până se omogenizează complet. Când totul este gata, lasă bolul deoparte. 

Preîncălzește cuptorul la 190°C. Între timp, ia o tavă de brioșe pe care le poți tapeta cu un pic de unt sau ulei. Ia bucățile de aluat de plăcintă, întinde-le în formele de brioșe și umple-le cu legumele tale preferate și compoziția de ouă. Poți încerca roșii, broccoli, ciuperci sau orice ingredient care îți inspiră bucuria unei zile de vară. Presară deasupra brânză sau cașcaval mărunțit, după preferințe și bagă totul la cuptor.

Coace aceste mini-quiches aproximativ 25 de minute, până când mijlocul este copt, iar marginile se rumenesc ușor. Lasă-le să se răcească 5 minute înainte de a le scoate din tavă. Dacă ai uns bine forma, acestea se vor desprinde cu ușurință, dar, dacă ai nevoie de un pic de ajutor, poți folosi o lingură pentru a le scoate. 

Servește-le calde sau la temperatura camerei, ia-le cu tine la picnic sau pune-le în geantă pentru o gustare delicioasă într-o pauză binemeritată. Acoperă-le bine și păstrează-le la frigider, astfel încât să te poți bucura de ele și a doua zi. 

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj