Mini-tartele de astăzi sunt perfecte pentru pauzele de ceai ori de ciocolată caldă. Sunt atât de drăgălașe, viu colorate, aromate, iar pregătirea lor e ca o joacă de copii! Așa că urmărește rețeta de mai jos și ia-i și pe cei mici să-ți dea o mână de ajutor în bucătărie, pentru mai mult spor și veselie!
Ingrediente:
250 g Făină 000 Raftul Bunicii
130 g unt
150 g gem de căpșuni (și alte tipuri de gem, de la zmeură, la caise)
1 gălbenuș de ou
1 vârf de cuțit de sare
3 linguri de apă
1 vârf de cuțit de sare
Mod de preparare:
Pentru început, amestecă untul cu făina. Pentru a-ți ușura munca, ai putea tăia untul în cuburi mici sau l-ai putea da prin răzătoare, dacă este tare. Bate gălbenușul cu praful de sare, apoi încorporează-l, împreună cu apa, în mixul de făină cu unt, până obții un aluat omogen.
Acoperă-l cu o folie și dă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Întinde-l mai apoi într-o foaie subțire și, cu ajutorul unor forme circulare de prăjituri ori al unui pahar larg, decupează cercuri din aluat.
Așază fiecare disc în forma din tava pentru mini-tarte (sau brioșe), după care pune, cu o linguriță, gemul preferat.
Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Dă tava la cuptor pentru aproximativ 20 minute, cât timp aluatul se va rumeni frumos. Lasă-le apoi să se răcească, scoate-le din forme și pregătește ceaiul, cafeaua aromată ori ciocolata caldă la care vei servi, alături de invitații tăi, minunile colorate și delicioase.
Dă-ne de veste pe pagina de Facebook Raftul bunicii sau pe Instagram despre reușita acestor bunătăți de casă.
Cinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETAMini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.