fbpx

Nuci

Icon print Print

NUCI

Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

250 g de făină Raftul Bunicii 000
125 g de unt la temperatura camerei
100 g de zahăr
10 g de zahăr cu vanilie
1 ou
jumătate de linguriță de praf de copt
jumătate de linguriță de sare

Pentru cremă:

200 g de miez de nucă
150 ml lapte
2 linguri de zahăr
o lingură de rom
zahăr pudră (pentru final)

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol cu istorie untul moale cu zahărul, zahărul cu vanilie și oul. Încorporează făina 000 Raftul bunicii, sarea și praful de copt. Frământă cu trudă un aluat fraged, ușor de modelat și pune câte o biluță de aluat în fiecare adâncitură a aparatului de făcut nuci.

Închide-l cu hotărâre și lasă-l pe flacăra aragazului câte 3-4 minute pe fiecare parte. Poți verifica din când în când dacă sunt gata. Ar trebui să capete o culoare rumenă-aurie.

Repetă operațiunea asta până termini aluatul, apoi apucă-te să dai la o parte excesul de aluat din jurul fiecărei jumătăți de nucă gata coaptă.

 

Migală, nu glumă! Dar rezultatul final merită orice efort. Nimic nu se pierde, așa că tot ce rămâne se macină bine împreună cu miezul de nucă. Încinge apoi laptele, adaugă romul, cele 2 linguri de zahăr și miezul de nucă. Amestecă și ai răbdare până când nuca va absorbi tot lichidul.

Tot ce-ți mai rămâne de făcut acum este să umpli fiecare jumătate de nucă și să lipești cu grija jumătățile între ele. Pornește deasupra lor o mica furtună de zahăr pudră și nu te înfrupta încă!

Așteaptă dacă mai poți până a doua zi!

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert

Lava cake

VEZI REȚETA
Image Lava cake

Rulouri împletite cu migdale

VEZI REȚETA
Image Rulouri împletite cu migdale