fbpx

Pachețele cu spanac și gorgonzola

Icon print Print

Pachețele cu spanac și gorgonzola

Timp de pregătire: 45 minute

Ingrediente:

Pentru aluat

800 g făină 650 Raftul bunicii
1 pachețel de drojdie uscată/25 g drojdie proaspătă
300 ml lapte
3 ouă, din care unul pentru uns
10 g praf de copt
3 linguri ulei
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de cuțit de zahăr

Pentru umplutură

1 lingură făină 650 Raftul bunicii
150 g brânză gorgonzola
300 g spanac proaspăt
1 lingură de ulei
2 ouă
Jumătăți de nucă
Susan
Sare
Piper

Cauți un aperitiv sau o gustare pentru după-amiezi cu chef de călătorie culinară? Încearcă rețeta de pachețele cu spanac și gorgonzola, ninse cu susan și prinse cu un miez de nucă, numai bună să îi dai pe spate pe toți din familie.

Mod de preparare:

Pentru început, dizolvă drojdia proaspătă în laptele călduț și adaugă un vârf de cuțit de zahăr.

Într-un vas încăpător, pune făina, apoi amestecul de drojdie și lapte și adaugă 2 ouă, uleiul și sarea. Frământă cu spor, până ce obții un aluat omogen și lasă-l să crească pentru 30-45 de minute, la loc călduț.

Între timp, pregătește umplutura. Spală bine spanacul, opărește-l pentru 2 minute în apă clocotită și lasă-l la scurs și răcit; după ce s-a răcorit, toacă-l mărunt. Într-o tigaie, pune uleiul, lasă-l să se încingă și apoi adaugă spanacul. Cât acesta se înmoaie pe foc, bate într-un vas 2 ouă cu sare, piper și încorporează făina.

Toarnă conținutul din vas peste spanac și cu o spatulă, amestecă rapid, să nu se prindă de tigaie. Când s-a omogenizat, ia tigaia de pe foc și adaugă bucăți de gorgonzola.

Acum că aluatul a crescut frumos, e timpul să îi acordăm atenție. Împarte-l în bucăți și întinde-le  pe fiecare în foi de 1 cm grosime. Pe rând, taie fiecare foaie în pătrate cu latura de aproximativ 8 cm. În mijlocul fiecărui pătrat, pune o lingură de compoziție și unește, pe diagonală, fiecare colț de aluat.  Bate un ou și unge fiecare pachețel. Pune jumătăți de nucă în mijlocul aluatului, acolo unde s-au unit colțurile pătratului de aluat și presară susan din plin. Nuca va arăta ca o bijuterie într-o perniță de catifea aurie și va înnobila gustul de gorgonzola.

Pune pachețelele într-o tavă unsă cu ulei sau acoperită cu hârtie de copt și dă-le la cuptorul preîncălzit la 185°C, pentru 30 de minute.

Aurii, rafinate și cu un gust inconfundabil, pachețelele cu spanac și gorgonzola vor fi cu siguranță apreciate de cei dragi. Poftă bună!

Tartă cu prune

VEZI REȚETA
Image Tartă cu prune

Clătite cu măr

VEZI REȚETA
Image Clătite cu măr

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake