fbpx

Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Icon print Print

Usturoiul verde dă savoare bunătăților de primăvară, iar în combinație cu busuiocul imprimă un gust proaspăt, delicat și reconfortant oricărui preparat. Printre bunătățile de casă care pot fi și mai gustoase cu ajutorul acestui mix se numără, desigur, și pâinea. Nu lăsa primăvara să treacă fără să încerci această rețetă minunată.

Timp de pregătire: 2 ore

Număr de porții: 8

Ingrediente

500 g făină 650 Raftul bunicii

1 plic drojdie

200 g usturoi verde

50 g busuioc verde

3 linguri smântână

50 ml ulei

200 ml lapte

1 linguriță zahăr

1 linguriță sare

1 gălbenuș

Mod de preparare:

Mai întâi, pregătește o pastă verde cremoasă, mixând în blender usturoiul verde, busuiocul și smântâna. Apoi, pune făina într-un bol mare, fă o gaură în mijlocul ei – culcuș pentru drojdie, sare și zahăr. Toarnă treptat laptele călduț, în timp ce ajuți făina să îl absoarbă, prin mișcări delicate, circulare. La sfârșit, e rândul pastei de usturoi cu busuioc și al uleiului.

Frământă vârtos până când obții un aluat elastic și omogen, adăugând făină dacă acesta o cere. Acoperă aluatul și pune-l deoparte la dospit pentru 50 de minute, într-un loc ferit și cald. După ce a crescut, urmează o nouă frământare, apoi modelarea, după voia fiecăruia. Poți face o pâine rotundă, poți pune aluatul într-o formă de cozonac sau te poți juca, împreună cu cei mici, realizând diverse împletituri.

Înainte de a-l în cuptor, lasă aluatul la crescut încă puțin, pentru 15 minute, și unge-l cu un gălbenuș. După 45 de minute, pâinea e gata pentru a fi savurată, cu mare poftă și încântare.

Melci cu scorțișoară, preparați cu făină integrală

1 oră și 20 de minute

VEZI REȚETA
Image Melci cu scorțișoară, preparați cu făină integrală

Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

30 minute

VEZI REȚETA
Image Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt

Chec de mălai, cu struguri

30 minute

VEZI REȚETA
Image Chec de mălai, cu struguri