Multe dintre amintirile cele mai prețioase din bucătărie sunt legate de bunătăți simple, precum o pâine caldă, pe care mâinile mamei o pregăteau cu grijă și îndemânare.
Această rețetă de pâine cu dovleac te va purta înapoi în copilărie și, totodată, îți va aduce gusturi noi, pline de savoare. Pregătește-o alături de cei mici, care vor prețui pentru totdeauna clipele în care dragostea creștea în bucătărie precum un aluat bine dospit.
Timp de pregătire: 2h
Număr de porții: 1 pâine
Ingrediente
2 căni Făină Integrală din grâu Raftul bunicii
100 g semințe de dovleac
300 g dovleac ras
1 cană ulei vegetal
1 cană zahăr
3 ouă
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
un vârf de sare
scorțișoară
extract de vanilie
*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă făina cernută, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și vârful de sare.
Într-un alt bol, amestecă zahărul, uleiul, ouăle și esența de vanilie. Toarnă amestecul peste făină, apoi adaugă dovleacul și semințele. Amestecă bine și pune ingredientele într-o tavă de copt.
Lasă la cuptor pentru 1 oră sau până trece testul scobitorii. După ce ai scos-o din cuptor, pâinea trebuie să se răcească complet înainte să fie tăiată. Feliile sunt delicioase atât simple, cât și cu unt sau gem.
Poftă bună!
Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși
VEZI REȚETABrioșe cu pizza 🍕
VEZI REȚETAMăr copt în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.