fbpx

Pâine cu dovleac

Icon print Print

Multe dintre amintirile cele mai prețioase din bucătărie sunt legate de bunătăți simple, precum o pâine caldă, pe care mâinile mamei o pregăteau cu grijă și îndemânare.

Această rețetă de pâine cu dovleac te va purta înapoi în copilărie și, totodată, îți va aduce gusturi noi, pline de savoare. Pregătește-o alături de cei mici, care vor prețui pentru totdeauna clipele în care dragostea creștea în bucătărie precum un aluat bine dospit.

Timp de pregătire: 2h                                                                                                                                                                  

Număr de porții: 1 pâine

 

Ingrediente

2 căni Făină Integrală din grâu Raftul bunicii

100 g semințe de dovleac

300 g dovleac ras

1 cană ulei vegetal

1 cană zahăr

3 ouă

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

un vârf de sare

scorțișoară

extract de vanilie

 

*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină

 

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă făina cernută, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și vârful de sare.

Într-un alt bol, amestecă zahărul, uleiul, ouăle și esența de vanilie. Toarnă amestecul peste făină, apoi adaugă dovleacul și semințele. Amestecă bine și pune ingredientele într-o tavă de copt.

Lasă la cuptor pentru 1 oră sau până trece testul scobitorii. După ce ai scos-o din cuptor, pâinea trebuie să se răcească complet înainte să fie tăiată. Feliile sunt delicioase atât simple, cât și cu unt sau gem.

Poftă bună!

Mămăligă cu sos bolognese

VEZI REȚETA
Image Mămăligă cu sos bolognese

Cârnăciori în aluat

VEZI REȚETA
Image Cârnăciori în aluat

Clafoutis cu mere și caramel

VEZI REȚETA
Image Clafoutis cu mere și caramel