fbpx

Pâine cu dovleac

Icon print Print

Multe dintre amintirile cele mai prețioase din bucătărie sunt legate de bunătăți simple, precum o pâine caldă, pe care mâinile mamei o pregăteau cu grijă și îndemânare.

Această rețetă de pâine cu dovleac te va purta înapoi în copilărie și, totodată, îți va aduce gusturi noi, pline de savoare. Pregătește-o alături de cei mici, care vor prețui pentru totdeauna clipele în care dragostea creștea în bucătărie precum un aluat bine dospit.

Timp de pregătire: 2h                                                                                                                                                                  

Număr de porții: 1 pâine

 

Ingrediente

2 căni Făină Integrală din grâu Raftul bunicii

100 g semințe de dovleac

300 g dovleac ras

1 cană ulei vegetal

1 cană zahăr

3 ouă

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

un vârf de sare

scorțișoară

extract de vanilie

 

*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină

 

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă făina cernută, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și vârful de sare.

Într-un alt bol, amestecă zahărul, uleiul, ouăle și esența de vanilie. Toarnă amestecul peste făină, apoi adaugă dovleacul și semințele. Amestecă bine și pune ingredientele într-o tavă de copt.

Lasă la cuptor pentru 1 oră sau până trece testul scobitorii. După ce ai scos-o din cuptor, pâinea trebuie să se răcească complet înainte să fie tăiată. Feliile sunt delicioase atât simple, cât și cu unt sau gem.

Poftă bună!

Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși

VEZI REȚETA
Image Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși

Brioșe cu pizza 🍕

VEZI REȚETA
Image Brioșe cu pizza 🍕

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj