fbpx

Pâine rapidă cu tărâțe și semințe

Icon print Print

PÂINE RAPIDĂ CU TĂRÂŢE ŞI SEMINŢE

Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente:

500g de făină Raftul bunicii 650
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de sare
500ml de lapte bătut
100 de grame de tarâțe amestecate cu semințe

Mod de preparare:

Nimic nu încălzește mai tare sufletul unei case ca mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Descoperă cu această rețetă cel mai plăcut, simplu și rapid mod de a prepara pâine gustoasa, în casă.

Pregătește mai întâi cuptorul, încingându-l la 200 de grade. Cât timp se încălzește cuptorul tu alegi cu grijă ingredientele și le aliniezi drăgăstos, păstrând ordinea următoare: 500g de făină Raftul bunicii 650, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de sare, 500ml de lapte bătut, 100 de grame de tărâțe amestecate cu semințe.

Ia făina fină și albă și pune-o într-un vas încăpător. Tot aici adaugi cu veselie mixul de semințe și tărâțe, sarea și bicarbonatul de sodium și le amesteci pe toate cu o lingură de lemn.

 

Nu uita să zâmești! Poți chiar să faci o piruetă și apoi să torni laptele bătut peste mixul de mai sus și să amesteci bine până ce obții o compoziție omogenă.

Încă un pic și pâinea gustoasă e gata de pus pe masă! Mai trebuie doar să pudrezi o tavă de copt cu făină și să așezi aluatul deasupra. Pentru ca pâinica să crească mai bine, crestează puțin aluatul și introdu tava în cuptorul încins. Las-o la copt timp de 45 – 60 de minute, până ce s-a rumenit.

Dacă nici tu nu ai răbdare să o tai felii, manânc-o pe nerăsuflate, eventual cu puțin unt sărat!

Tartă cu prune

VEZI REȚETA
Image Tartă cu prune

Clătite cu măr

VEZI REȚETA
Image Clătite cu măr

Carrot cake

VEZI REȚETA
Image Carrot cake